Έκθεση ζωγραφικής στο Μετρό του Συντάγματος για την Μικρασιατική Καταστροφή με χορηγία της ΑΕΚ!

Μ' αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή  το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, που στεγάζεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ διοργανώνει ζωγραφική έκθεση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό του Συντάγματος (03-10/09)

Έκθεση ζωγραφικής στο Μετρό του Συντάγματος για την Μικρασιατική Καταστροφή με χορηγία της ΑΕΚ!

Με τον τίτλο «100 χρόνια: για να μην ξεχάσουμε ποτέ» κι αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα και τους εκδιωχθέντες από τις χαμένες πατρίδες με τη διοργάνωση ζωγραφικής έκθεσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό του Συντάγματος το διάστημα 3 έως 10 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ αποδίδουν τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας, αλλά και σε όσους επιβίωσαν και έζησαν τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, του Ξεριζωμού και της εγκατάστασης στην Ελλάδα, το 1922.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η Έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή με θέμα τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά του 1922. Σαράντα πίνακες που μας θυμίζουν τον πόνο της προσφυγιάς.

Από τις 03 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00 - 19:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, του Σταθμού Συντάγματος.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Διοργάνωση: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που στεγάζεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Υποστηρικτής: ΣΤΑΣΥ

Χορηγός: ΑΕΚ»