Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (1/6)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (1/6)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (1/6)

Γνωστός για τη μουσική προσέγγισή του στα κείμενα και τη μινιμαλιστική αισθητική του, ο Ολλανδός Γιόχαν Σίμονς σκηνοθετεί στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου την «Aλκηστη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση της Αν Κάρσον. Παίζουν οι Aνε Ρίτμαγιερ, Στέφεν Σαρφ, Πιερ Μποκμά κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Η Ρένα Μόρφη ανεβαίνει στην ταράτσα του Gazarte για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και από το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και τη λάτιν σκηνή. Στις 9 μ.μ., Βουτάδων 34.

Πεντακόσιους τίτλους με 50% έκπτωση προσφέρουν οι εκδόσεις Aγρα στο θερινό μπαζάρ βιβλίων τους που ξεκινά αύριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Από τις 9 π.μ., Φωκίωνος Νέγρη 42.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, «YENNA», η Μαρίνα Σάτι ανεβαίνει στη σκηνή του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής για ένα μουσικό πρόγραμμα επηρεασμένο από τη μουσική παράδοση, αλλά και από τις σύγχρονες μουσικές τάσεις. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται στο Κατράκειο, με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο. Κορυφαίες του Χορού η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη. Στις 9 μ.μ., Μάνου Κατράκη και Κυράς της Ρω.

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Eνωσης Κριτικών Τέχνης AICA Hellas εγκαινιάζει στο Βουλευτικό του Δήμου Ναυπλίου την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Γυναίκα πείσμα της Ασίας». Στις 8.30 μ.μ., πλ. Συντάγματος.

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής-1
«Aλκηστη» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Γιόχαν Σίμονς. [Birgit Hupfeld]

πηγή: «Κ»