Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (02/06)

Ο «Ριγολέττος» στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (02/06)

Η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Ριγολέττος», σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Ερμηνεύουν οι Φραντσέσκο Ντεμούρο, Δημήτρης Τηλιακός, Χριστίνα Πουλίτση κ.ά. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την ανάγκη για ελευθερία, για επανασύνδεση και για συνύπαρξη εκφράζει ο Απόστολος Λάβδας μέσα από τη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Πτήσεις ελευθερίας» που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopopoulos, στο Golden Hall. Στις 6.30 μ.μ., Κηφισίας 37Α και Σπύρου Λούη.

Η θεατρική φάρσα του Αργύρη Χιόνη «Το μήνυμα» παρουσιάζεται από την ομάδα Apus στο Θέατρο Χώρος, σε σκηνοθεσία Ανθής Φουντά. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Κυριακάκης και Γιώργος Πατεράκης. Στις 9 μ.μ., Πραβίου 6.

Η ατομική έκθεση της Μαρίας Σαρρή-Μπελλέ με τίτλο «Κήπος μυστικός» και με έργα που δίνουν έμφαση πότε στο χρώμα και άλλοτε στη φόρμα, στο θέμα ή στις εικαστικές λεπτομέρειες, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eρση. Στις 7 μ.μ., Κλεομένους 4.

Η μουσική παράσταση «Ο πατέρας μου η Αθήνα», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Χυτήριο. Παίζουν και τραγουδούν οι Τάσος Αντωνίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου και η σκηνοθέτις. Στις 9 μ.μ., Ιερά Οδός 44.

Η παράσταση «Μετά το τέλος του κόσμου· ένα αρχείο ματαιωμένων σχεδίων», σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Παντελή Φλατσούση, παρουσιάζεται στην Κάμιρο. Παίζουν οι Γιώργος Κριθάρας και Aλκηστις Πολυχρόνη. Στις 9.30 μ.μ., Ιθάκης 32.

πηγή: «Κ»