«Το Χρηματοκιβώτιο»: Περιήγηση σε έναν προσωπικό θησαυρό μιας άλλης εποχής

Η καλλιτεχνική ιστορική έκθεση «Το Χρηματοκιβώτιο», θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου στη Σύρο. Τα εγκαίνια θα γίνουν την εναρκτήρια ημερομηνία, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη (πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη).

«Το Χρηματοκιβώτιο»: Περιήγηση σε έναν προσωπικό θησαυρό μιας άλλης εποχής

Τα ευρήματα αφηγούνται την ιστορία μιας από τις σημαντικότερες οικογένειες της Σύρας του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, της οικογένειας του Α. Λαδόπουλου και της Ό. Βαφιαδάκη. «Ένα οκτάχρονο αγόρι ανακαλύπτει στο παλιό αρχοντικό που είχαν αγοράσει οι γονείς του, ένα ξεχασμένο χρηματοκιβώτιο. Ατέλειωτα καλοκαίρια πέρασε προσπαθώντας να το ανοίξει. Απόρθητο, του έλεγε μείνε – μην τα παρατάς. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Ο μικρός γύρισε στο νησί.

Το χρηματοκιβώτιο ήταν πάντα εκεί, σαν να τον περίμενε. Πριν δύο χρόνια, ένιωσε πως ήρθε η ώρα να το ανοίξει...».

Το αναπάντεχο περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου περιλαμβάνει σπάνια έγγραφα, αινιγματικές φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ και ποικίλα προσωπικά αντικείμενα, προσφέροντας μια περιήγηση σε έναν προσωπικό θησαυρό μιας άλλης εποχής.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και τη συμμετοχή των Γενικών Αρχείων του Νομού Κυκλάδων.


ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr