Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (31/3)

H τεράστια αράχνη της Λουίζ Μπουρζουά στο Πάρκο Νιάρχου.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (31/3)

«Ο μισάνθρωπος» του Μολιέρου παρουσιάζεται στο θέατρο Σφενδόνη σε σκηνοθεσία της Αντζελας Μπρούσκου, σχεδόν 30 χρόνια μετά την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτιρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μιχάλης Πανάδης, Μακρή 4, Αθήνα.

Οι Γαλλίδες αδελφές Λαμπέκ, κορυφαίο πιανιστικό δίδυμο, δίνουν συναυλία απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ερμηνεύσουν έργα Ντεμπισί, Σούμπερτ, Στραβίνσκι. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού έτους «Ιάκωβος Καμπανέλλης 2022», το Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα φιλοξενεί την έκθεση «Στη χώρα Καμπανέλλη. Νάξος, Μαουτχάουζεν, Αθήνα». Παρουσιάζονται οι τόποι που καθόρισαν μια ιδιαίτερη, όσο και μοναδική διαδρομή ζωής του σπουδαίου δημιουργού. Μέχρι τις 30 Ιουλίου, Κριεζώτου 3.

Το εμβληματικό έργο «Maman» (1999), η τεράστια αράχνη της Λουίζ Μπουρζουά που φέρνουν στο ελληνικό κοινό ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), είναι από σήμερα επισκέψιμο στο Πάρκο Νιάρχου.

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την περφόρμανς «Ρεμπέτισσες του ντουνιά» του Μάριου Χατζηπροκοπίου, σήμερα στις 7 μ.μ. στο φουαγιέ του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59.

Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση γλυπτικής του Γάλλου καλλιτέχνη Martin Belou. Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση που πραγματοποιεί ο καλλιτέχνης στην γκαλερί. Επταχάλκου 11, Αθήνα.

πηγή:«Κ»