Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (8/3)

Το Κουαρτέτο για έγχορδα αρ. 14 του Μπετόβεν και το Κουαρτέτο «Ο Θάνατος και η Κόρη» του Σούμπερτ ερμηνεύει απόψε το Emerson String Quartet, στον πρώτο σταθμό της τελευταίας περιοδείας του, στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (8/3)

Η ατομική έκθεση της Αντας Αναστασέα, με τίτλο «Το παλιό μας σπίτι στέκει» και με έργα που πραγματεύονται τις έννοιες του οίκου, της μνήμης, της εγκατάλειψης και του χρόνου, εγκαινιάζεται στην γκαλερί «7». Από τις 7 μ.μ., Σόλωνος 20.

Βασισμένο στο βιβλίο «Η σιωπηλή χώρα» του νευροεπιστήμονα Πολ Μπροκς, το έργο του Μικ Γκόρντον «On Ego» ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάννη Νταλιάνη. Παίζουν οι Γιάννης Καπελέρης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη κ.ά. Στις 9 μ.μ., Ακαδήμου 13.

Αντλώντας έμπνευση από μουσικά έργα και από λήμματα του «Λεξικού της Ελληνικής Μουσικής» του συζύγου της, Τάκη Καλογερόπουλου, η έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου, «Παναρμόνια», εγκαινιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Στις 7 μ.μ., Συγγρού 364.

Αφιερωμένο σε ανατρεπτικούς Αμερικανούς συγγραφείς των οποίων βιβλία μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη, το φεστιβάλ «American Book Club» ξεκινάει στην Ελληνοαμερικανική Ενωση με το «Πορφυρό χρώμα» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αλις Γουόκερ. Στις 7 μ.μ., Μασσαλίας 22.

Η παράσταση «Η αλήθεια είναι», σε κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη και σκηνικά, κοστούμια και φωτισμούς της ομάδας bijoux de kant, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Στις 9.15 μ.μ., Αντισθένους και Θαρύπου.

πηγή: «Κ»