Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (20/1)

Μια συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου με το σχήμα «Tomorrow Comes the Harvest», που αποτελείται από τον dj της ηλεκτρονικής μουσικής Τζεφ Μιλς, τον δεξιοτέχνη της τάμπλα Πραμπού Εντουάρντ και τον κιμπορντίστα Ζαν-Φι Νταρί, προβάλλει διαδικτυακά το Iδρυμα Ωνάση.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (20/1)

Η γκαλερί Καλφαγιάν εγκαινιάζει την έκθεση «Ιάσων Μολφέσης (1925-2009)», την πρώτη ατομική παρουσίαση του πρωτοποριακού έργου του εικαστικού μετά τον θάνατό του. Από τις 6 μ.μ., Χάρητος 11.

Με τον Γιώργο Ζυγούρη στον ρόλο του Ιππόλυτου συνεχίζεται από σήμερα στο Θέατρο Προσκήνιο η «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγεβα, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καραντζάς. Παίζουν ακόμη οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη και Νίκος Μάνεσης. Στις 9 μ.μ., Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη.

Eργα εμβληματικών Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών που έχουν συνεργαστεί μαζί της τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες παρουσιάζει η γκαλερί Σκουφά στην έκθεση «Ματιές στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα» που εγκαινιάζεται σήμερα. Από τις 12 μ., Σκουφά 4.

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Κλάους Μαν, η παράσταση «Μεφίστο» ανεβαίνει στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη. Στις 9.30 μ.μ., Πειραιώς 206.

Eναν εικαστικό διάλογο ανάμεσα σε μετάλλια εμπνευσμένα από το 1821 και σε σύγχρονες δημιουργίες δεκαεπτά διακεκριμένων καλλιτεχνών παρουσιάζει η έκθεση «Μετάλλια του Αγώνα» που υποδέχεται το κοινό της στο Νομισματικό Μουσείο. Από τις 8.30 π.μ., Πανεπιστημίου 12.

πηγή: «Κ»