«Καρυοθραύστης» σε προβολή στο Μέγαρο

Προβολή του «Καρυοθραύστη» από τα Μπαλέτα Μπολσόι την Κυριακή 19/12 στο Μέγαρο Μουσικής. 

«Καρυοθραύστης» σε προβολή στο Μέγαρο

Το πνεύμα των Χριστουγέννων καλεί όλη την οικογένεια στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών για την προβολή του "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι από τα Μπαλέτα Μπολσόι, πάνω στη χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Το απόλυτο γιορτινό παραμύθι ξεκινά τη νύχτα των Χριστουγέννων, όταν τα παιχνίδια στο σπίτι της Κλάρας ζωντανεύουν και ο σπασμένος κούκλος-καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε όμορφο πρίγκιπα που την ταξιδεύει σε χιονισμένα δάση, μακρινές θάλασσες και στην πόλη των Γλυκισμάτων.

Το μπαλέτο θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 19/12 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με τα Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου μέσα από αναμεταδόσεις παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet live from Moscow).

Τα Μπολσόι κατέχουν σταθερά μια από τις καλύτερες θέσεις ανάμεσα στα σχήματα κλασικού μπαλέτου, χάρη στην άψογη τεχνική και το υπέροχο στιλ των χορευτών του που εκφράζει τη ρωσική σχολή, την καλύτερη στον κόσμο. (Αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας", στις 19/12, 5 μ.μ., πληροφορίες www.megaron.gr)