Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα τα καλλιτεχνικά δρώμενα που προσφέρει με ελεύθερη είσοδο η Περιφέρεια Αττικής, αφού σε κάθε γωνιά της Αθήνας καθημερινά διοργανώνονται αξιοπρόσεχτες παραστάσεις και ξεχωριστές συναυλίες.

Με κεντρικό σύνθημα «Επενδύουμε στον πολιτισμό-Στηρίζουμε έμπρακτα πολιτιστικές δομές της Αττικής», ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρευρέθηκε στο Αττικό Άλσος και προέβη μεταξύ άλλων στις παρακάτω δηλώσεις: «Για την Περιφέρεια Αττικής και για εμένα προσωπικά, ως Περιφερειάρχη και ως πολίτη, ο πολιτισμός είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς κοινωνίας. Η Περιφέρεια Αττικής ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της τρέχουσας πανδημίας δεν έπαψε να προσφέρει πολιτιστικές εκδηλώσεις στους πολίτες και στήριξε τους καλλιτέχνες ξεκινώντας πρώτη τις μεταδόσεις live streaming. Φέτος, παρά τις αναβολές λόγω των πυρκαγιών στηρίξαμε και στηρίζουμε τα φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής. Θλιβερή συγκυρία, η έναρξη του Φεστιβάλ να πραγματοποιείται στη σκιά της απώλειας του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου μας συνθέτη που έφερε το έργο των μεγάλων ποιητών μας στα χείλη κάθε Έλληνα, που μετέφερε με τις νότες του σε όλον τον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας που αντέχει και προχωρά με αισιοδοξία στο μέλλον. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η Περιφέρεια Αττικής αφιερώνει όλο το Φεστιβάλ Θεάτρου του Αττικού Άλσους στη μνήμη του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού μας».

Χαρακτηριστικά, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αττικό Άλσος και το υπαίθριο θέατρο «Κατίνα Παξινού», στο οποίο θα ανεβούν ιδιαίτερες παραστάσεις όπως το «Υλικό Καποδίστριας» από τον Γιάννη Μαργαρίτη και το Δηπεθε Καλαμάτας (13/9), οι «Ειδικές περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Μυριανθόπουλου (15/9) και η «Αμαλία» από το Δηπεθε Σερρών σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι (16/9).

Ακόμα, σε δεκάδες θέατρα αλλά και δημοτικούς χώρους της Αττικής, από την πρώτη του μήνα ως και τις 16/9 εκτελούνται επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με παραστάσεις όπως «Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση» από το θίασο σκιών Σπυρόπουλου στις 16/9 στο κινηματοθέατρο «Ορφέας» στο Καματερό και η «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη στις 13/9 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καισαριανής Αιολία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μουσικές συναυλίες καθ’ όλον τον Σεπτέμβρη, καθώς οι λάτρεις της 5ης τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές εμφανίσεις κορυφαίων καλλιτεχνών από άκρη σ’ άκρη της Αθήνας. Ενδεικτικά, στις 21/9 ο Άκης Δείξιμος θα βρίσκεται στο Θέατρο Δεξαμενής, όσο στο μεσοδιάστημα η Αίγινα θα υποδεχτεί τον Κωστή Μαραβέγια (18/9) και ο Ταύρος τον Χρήστο Θηβαίο (19/9).

Πηγή: athinorama.gr