Δήμος Σαρωνικού: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Δήμος Σαρωνικού αφιερώνει την προγραμματισμένη σειρά εκδηλώσεων «Σαρωνικός, η πόλη του σινεμά τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μιχάλη Κακογιάννη» στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Δήμος Σαρωνικού: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο δήμος Σαρωνικού μετά την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνει την προγραμματισμένη σειρά εκδηλώσεων «Σαρωνικός, η πόλη του σινεμά τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μιχάλη Κακογιάννη» και στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίκη όλων των Ελλήνων, του διανοούμενου, του αγωνιστή.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς… Οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί είχαν συναντηθεί καλλιτεχνικά. Ο Μίκης συνέθεσε μουσική για τα κινηματογραφικά αριστουργήματα του Μιχάλη Κακογιάννη, σε στίχους του σκηνοθέτη.

Έτσι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, στην προγραμματισμένη συναυλία με την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη», στην κεντρική πλατεία Αναβύσσου στις 20:00, όλοι εμείς που αγαπήσαμε τους δυο καλλιτέχνες θα αποτίσουμε φόρο τιμής στον μεγάλο Μίκη που πίστεψε στην ομοψυχία των Ελλήνων και στον Κακογιάννη που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της 7ης Τέχνης.

Το πρόγραμμα του πενθήμερου αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μ. Κακογιάννη θα παραμείνει χωρίς μεταβολές.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ