Μουσείο Μπενάκη: Διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης «Ultramarinus – Beyond the Sea»

Το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλεί σε μία διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης «Ultramarinus – Beyond the Sea / Πέρα από τη θάλασσα» από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, Αλί Μπανισάντρ.

Μουσείο Μπενάκη: Διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης «Ultramarinus – Beyond the Sea»

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στην Αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Ali Banisadr στην Ελλάδα με τίτλο «Ultramarinus – Beyond the Sea / Πέρα από τη θάλασσα» σε επιμέλεια της Πολύνας Κοσμαδάκη από τις αρχές Νοεμβρίου του 2020.

Ενώ η καταληκτική ημερομηνία της έκθεσης ήταν 31 Ιανουαρίου 2021, το Μουσείο Μπενάκη αποφάσισε να παρατείνει χρονικά τη διάρκειά της έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ελπίζοντας ότι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την επισκεφτεί «διά ζώσης», αφού η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Μουσείου σύμφωνα με τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν επέτρεψε το άνοιγμα της έκθεσης.

Με αφορμή την ανανέωση της διάρκειας της έκθεσης αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση του Ali Banisadr, το Μουσείο Μπενάκη προσκαλεί όλους την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 7:00 μμ σε μία διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Ο Ali Banisadr θα μας μιλήσει για το έργο του από τον χώρο της έκθεσης, αναλύοντας το σκεπτικό της, τη σημασία των ζωγραφικών έργων που παρουσιάζει αλλά και την εξέλιξη της δουλειάς του γύρω από το χρώμα, την ιστορία, την ανθρώπινη μορφή, το τοπίο.

Στο βίντεο, μέρος του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, θα παρουσιαστούν επίσης ανέκδοτα στιγμιότυπα από το στήσιμο της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, λίγες μέρες πριν το lockdown.

Στο βίντεο συμμετέχουν επίσης η επιμελήτρια της έκθεσης Πολύνα Κοσμαδάκη, ο Thaddaeus Ropac, ιδρυτής της ομώνυμης γκαλερί στο Παρίσι και ο Γιώργης Μαγγίνης, επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Η μετάδοση της ξενάγησης θα γίνει στη σελίδα του Μουσείου Μπενάκη στο facebook* και θα αναμεταδοθεί στο site.

*Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να διαθέτει προφίλ στο facebook για να παρακολουθήσει την ξενάγηση.

Πηγή: culturenow.gr