Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (19/9)

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (19/9). Φωτογραφία από την παράσταση «Αθηναίων Πολιτεία» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (19/9)

– Στο πλαίσιο της περιοδείας του «Inescepable Tour», ο «αρχιτέκτονας του μινιμαλισμού» Βιμ Μέρτενς, ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία με παλιότερες επιτυχίες του αλλά και συνθέσεις από τον πρόσφατο δίσκο του, «Gaze of the West». Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 100.

– Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Αθηναίων Πολιτεία – Από τον Θησέα στον Σόλωνα», μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας που ανασυνθέτει την πορεία του αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη Δημοκρατία, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Aργους, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Στις 7 μ.μ. Γούναρη 153.

– Στην Τεχνόπολη θα υποδεχθεί το κοινό της την Κυριακή η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, όπου θα ερμηνεύσει επιλογές από την προσωπική της δισκογραφία καθώς και αγαπημένα της ελληνικά τραγούδια. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 100.

– Το χειροποίητο βιβλίο «Ghost-Print Shadow-Book» με 15 ξυλογραφίες που αντλούν έμπνευση από το θέατρο σκιών και έχουν δημιουργηθεί από τους εικαστικούς Arurkokk και Tefra90, παρουσιάζεται από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών «Pandolfini & Σιατερλή» στον χώρο τέχνης Etch Ink. Από τις 11 π.μ. Αργυρουπόλεως 16.

– Η βωβή, σόλο παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου με τίτλο «Mute» ανεβαίνει στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού και της Σοφίας Πάσχου. Στις 8.30 μ.μ. οδός Κορυτσάς.

– «Λουλούδια στον Κήπο» ονομάζεται η μουσική παράσταση με μελωδίες και ρυθμούς του κόσμου που θα παρουσιάσει η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη στον Κήπο του Μεγάρου. Μαζί της, οι Κατερίνα Ντούσκα, Αγγελική Τουμπανάκη, Θέμος Σκανδάμης, Δημήτρης Κόψης. Special guest, η Δήμητρα Γαλάνη. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.

– Τιμώντας τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει την Κυριακή στο Καστελλόριζο ένα ρεσιτάλ με έργα του. Ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης, Μπέττυ Χαρλαύτη. Στο πιάνο ο Γιάννης Μπελώνης. Στις 8 μ.μ. Λιμάνι.

πηγή: kathimerini.gr