Συναυλία από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Σε δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του 20ού αιώνα είναι αφιερωμένη η συναυλία της Φιλαρμόνιας που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 21 Μαΐου.

Συναυλία από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Ο Μανώλης Καλομοίρης (1883-1962) υπήρξε ο ιδρυτής και ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Σχολής. Με το έργο του αλλά και με την εν γένει καλλιτεχνική και παιδαγωγική δραστηριότητά του καθόρισε τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στη συναυλία, που εντάσσεται στον 14ο κύκλο των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2018, θα ακούσουμε τρία από τα πιο σημαντικά του έργα:

Το κεντρικό έργο του πρώτου μέρους είναι το «Κοντσερτάκι» για βιολί και ορχήστρα, το οποίο πλαισιώνεται από την 1η Ραψωδία σε ενορχήστρωση του Γάλλου μαέστρου και συνθέτη Gabriel Pierné και το έργο «Στου Όσιου Λουκά το Μοναστήρι» για αφηγητή και ορχήστρα σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμόνια θα ερμηνεύσει την 1η συμφωνία ενός από τους πιο διακεκριμένους συνθέτες της πρωτοπορίας τους 20ού αιώνα, του σεμνού αλλά εξαίρετου Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001), που υπήρξε αρχικά μαθητής και κατόπιν εκ των στενότερων συνεργατών του Μανώλη Καλομοίρη.

Σολίστ είναι η βιολονίστα Στέλλα Τσάνη.

Η Μουσική Διεύθυνση είναι του Λουκά Καρυτινού, ο οποίος συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Φιλαρμόνια.

Ημερομηνία:

21/05/2018

Ώρα: 20.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.mcf.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox