Πέρασαν 25 χρόνια από το θρυλικό MTV Unplugged των Nirvana

Η περίφημη ακουστική συναυλία των Nirvana του Kurt Cobain άφησε το στίγμα της στη ροκ σκηνή. Πέρασαν 25 χρόνια από τη κυκλοφορία του.

Πέρασαν 25 χρόνια από το θρυλικό MTV Unplugged των Nirvana

Οι τελευταίοι μήνες της ζωής του Kurt Cobain, υπήρξαν χαοτικοί αλλά η μπάντα έκανε μια live εμφάνιση στο Mtv Unplugged στην Νέα Υόρκη η οποία ηχογραφήθηκε, κυκλοφόρησε και σήμερα χαρακτηρίζεται ως μια από τις δημοφιλέστερες δουλειές τους.

Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1993 και κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου του 1994 λίγο μετά τον θάνατο του Kurt Cobain.

Το set list τους περιλάμβανε τις γνωστές τους επιτυχίες, όπως επίσης και διασκευές σε David Bowie ( The Man Who Sold The World ), ( Where Did You Sleep Last Night ) Lead Belly’s κ.α.

Το album με το που κυκλοφόρησε έφτασε στο Νο1 του Billboard charts 200 και έγινε 5 φορές πλατινένιο παγκοσμίως και δίκαια θεωρείται ένα από τα καλύτερα live όλων των εποχών.

Επίσης οι Nirvana θα κερδίσουν το βραβείο Grammy για το καλύτερο alternative δίσκο το 1996. Το 2007 το “Nirvana: MTV Unplugged In New York” θα κυκλοφορήσει και σε Dvd format δίνοντας την ευκαιρία στους οπαδούς να παρακολουθήσουν την συναυλία σε high definition.

Nirvana: MTV Unplugged Live In New York Set List:

About A Girl
Come As You Are
Jesus Doesn’t Want Me For A Sunbeam
The Man Who Sold The World
Pennyroyal Tea
Dumb
Polly
On A Plain
Something In The Way
Plateau
Oh Me
Lake Of Fire
All Apologies
Where Did You Sleep Last Night

Πηγή: rockoverdose