Νέο βιντεάκι του «Space Oddity» του David Bowie

Προς τιμήν της 50ης επετείου του «Space Oddity» του θρυλικού David Bowie, κάποιοι πιστοί θαυμαστές του δημοσιοποίησαν ένα καινούριο βίντεο του single.

Νέο βιντεάκι του «Space Oddity» του David Bowie

Να αναφέρουμε πως το βίντεο προβλήθηκε για πρώτη φορά σε ειδική εκδήλωση της NASA με αφορμή την προσελήνωση του «Apollo 11», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών «Τζόν Κένεντι» στην Ουάσινγκτον.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του εκλιπόντος τραγουδιστή, καθώς το περιεχόμενο του περιλαμβάνει όχι μόνο άγνωστα στιγμιότυπα από την συναυλία του Bowie στο Madison Square Garden, στα 50α του γενέθλια, αλλά και υλικό από στούντιο που δημιουργήθηκε για την περιοδεία του 1990 Sound & Vision, καθώς το βίντεο επιμελήθηκε ο Τιμ Ροπ.

Ένας θαυμαστής του θρύλου της ροκ σχολιάζει: «Φαντάστηκα τον Ντέιβιντ Μπόουι να τραγουδάει στον εορτασμό για την επέτειο προσγείωσης στο φεγγάρι. Απερίγραπτο», με έναν δεύτερο να προσθέτει: «Εκπληκτικό. Τέλειο. Κλαίω και χαμογελάω ταυτόχρονα».

Να αναφέρουμε πως το BBC χρησιμοποίησε το κομμάτι ως μουσική υπόκρουση για την κάλυψη του ιστορικού αυτού γεγονότος, καθώς το «Space Oddity» κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες προτού ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν φθάσουν στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969. Ο ίδιος ο τραγουδιστής δηλώνει σε μεταγενέστερη συνέντευξη του: «Είμαι βέβαιος ότι πραγματικά δεν άκουγαν τους στίχους καθόλου!».