Οι Waterboys έρχονται στο Piraeus 117 Academy

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη τους στη χώρα μας και οι Waterboys επιστρέφουν ξανά στην Αθήνα και στο Piraeus 117 Academy για ένα show γεμάτο με τις αγαπημένες μας αναμνήσεις!

Οι Waterboys έρχονται στο Piraeus 117 Academy

Οι«Τhe Waterboys» είναι ένα βρετανικό-ιρλανδικό folk rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Εδιμβούργο το 1983 από τον Σκωτσέζο μουσικό Mike Scott. Η σύνθεση του συγκροτήματος, παλαιότερη και σύγχρονη, αποτελείται κυρίως από μουσικούς από τη Σκωτία, την Ιρλανδία και την Αγγλία.

Ο Mike Scott παρέμεινε ως το πιο σταθερό μέλος στην καριέρα του συγκροτήματος. Έχουν εξερευνήσει πολλά διαφορετικά στυλ, αλλά η μουσική τους είναι κυρίως ένα μείγμα folk μουσικής με rock and roll. Διαλύθηκαν το 1993 όταν ο Scott αποχώρησε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Επανασυνδέθηκαν το 2000 και έκτοτε συνεχίζουν να κυκλοφορούν άλμπουμ και να περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ο Scott τονίζει τη συνοχή ανάμεσα στους The Waterboys και τη σόλο πορεία του, λέγοντας ότι «Για μένα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Mike Scott και των Waterboys – και οι δύο σημαίνουν το ίδιο πράγμα, σημαίνουν τον εαυτό μου μαζί με τους σημερινούς μουσικούς μου συνοδοιπόρους».

Ο ήχος των The Waterboys έγινε γνωστός ως «Η Μεγάλη Μουσική / The Big Music» μετά από το ομότιτλο τραγούδι του δεύτερου άλμπουμ τους, «Α Pagan Place».

Η Μεγάλη Μουσική είτε επηρέασε είτε χρησιμοποιήθηκε ως κύριος άξονας για να περιγράψει μια σειρά από άλλες μπάντες που ειδικεύονται σε έναν…ανθεμικό ήχο, όπως οι U2, Simple Minds, In Tua Nua, Big Country and Hothouse Flowers.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα κέρδισε τεράστια αναγνώριση. Οι The Waterboys επέστρεψαν τελικά στο rock and roll και ύστερα από την επανασύνδεση τους έχουν κυκλοφορήσει τόσο rock όσο και folk δίσκους.

Πηγή: CultureNow