«Time Waits for No One»: Το άγνωστο τραγούδι του Freddie Mercury που μόλις κυκλοφόρησε! (vid)

Ένας μουσικός θησαυρός που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Universal.

«Time Waits for No One»: Το άγνωστο τραγούδι του Freddie Mercury που μόλις κυκλοφόρησε! (vid)

Το 1986 στα «Abbey Road Studio», ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «Time Waits for No One» από τον μοναδικό frontman των Queen, Freddie Mercury.

Μια ηχογράφηση που επί 33 χρόνια βρισκόταν ξεχασμένη σε κάποιο ντουλάπι, έρχεται στα χέρια μας από την εταιρία «Universal».Ο δημιουργός του τραγουδιού Dave Clark έψαχνε ανελλιπώς αυτήν την αυθεντική ηχογράφηση και όταν τελικά την βρήκε απομόνωσε τη φωνή του Mercury και κάλεσε τον Mike Moran να ξαναζωντανέψει το ρυθμό μέσα από τα πλήκτρα του πιάνου που είχε παίξει και τότε. Πρόκειται πραγματικά για ένα μουσικό θησαυρό που περιμένει να ανακαλυφθεί από τους φαν του πασίγνωστου γκρουπ και όχι μόνο.

Η εκδοχή του Mercury για το «Time Waits for No One» αποτελεί το πρώτο demo μουσικής επένδυσης του μιούζικαλ «Time» που ανέβηκε την ίδια χρονιά στο Λονδίνο. Μια άκρως συναισθηματική εκδοχή στην οποία ακούγεται μόνο ένα πιάνο και η θρυλική φωνή του Freddie που έχει χαραχθεί για πάντα στη μνήμη μας:

Μια εκδοχή που διαφέρει κατά πολύ από την βερσιόν του τραγουδιού που τελικά κυκλοφόρησε. Το τελικό αποτέλεσμα που κυκλοφόρησε στο εμπόριο ήταν «βαρύ» και είχε «πρωταγωνιστές» 48 φωνές!

Είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το μοναδικά εκτελεσμένο demo του Freddie Mercury.