Μπήκε στο λεξικό Merriam-Webster η λέξη «stan» του Eminem!

Ο Αμερικανός ράπερ Eminem συνεισφέρει με μία νέα λέξη στο λεξικό Merriam-Webster.

Μπήκε στο λεξικό Merriam-Webster η λέξη «stan» του Eminem!

Όπως ανακοινώθηκε στο αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster προστίθεται η λέξη «stan» από το single του 2000 του ράπερ με την τραγουδίστρια Dido «Stan».

Σύμφωνα με το λεξικό, η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουσιαστικό ή/και ρήμα, και τα δύο θεωρούνται «υποτιμητική» και «αργκό» γλώσσα. Ως ουσιαστικό η λέξη stan αναφέρεται σε «έναν εξαιρετικά ή υπερβολικά ενθουσιώδη και αφοσιωμένο θαυμαστή». Ως ρήμα, σημαίνει «να εκδηλώνει κάποιος θαυμασμό σε υπερβολικό, ακραίο βαθμό: να είναι ένας εξαιρετικά αφοσιωμένος και ενθουσιώδης φίλος κάποιος ή κάτι τέτοιο».

Το τραγούδι "Stan" από το αριστουργηματικό άλμπουμ "The Marshall Mathers LP" θεωρείται ένα από τα κορυφαία στην πλούσια δισκογραφία του Αμερικανού ράπερ και αφηγείται τον εμμονικό θαυμασμό του ομώνυμου χαρακτήρα με τον Eminem, ο οποίος τελικά οδηγεί τον Stan στην τρέλα.

Ιδιαίτερα σκοτεινό και απαισιόδοξο, με μεγάλη δόση ενοχικών φόβων του καλλιτέχνη, αλλά και ευρηματικό τρόπο αφήγησης, το "stan" κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των θαυμαστών του Eminem