Ο Ντέιβιντ Μπόουι θα αποκτήσει την κινηματογραφική του βιογραφία με το «Stardust»

Και θα τον υποδυθεί ο πρωταγωνιστής του «Beast», Τζόνι Φλιν. Μόνο που ο γιος του Μπόουι, Ντάνκαν Τζόουνς, δεν είναι ακριβώς ευχαριστημένος…

Ο Ντέιβιντ Μπόουι θα αποκτήσει την κινηματογραφική του βιογραφία με το «Stardust»

Ηταν μάλλον αναπόφευκτο και απλά θέμα χρόνου το πότε θα συνέβαινε. Τρία περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι, και με την τεράστια επιτυχία του «Bohemian Rhapsody» να έχει ενδεχομένως παίξει κι αυτή το ρόλο της, μια βιογραφική ταινία για τον εμβληματικό μουσικό και τραγουδιστή είναι πλέον γεγονός.

Το «Stardust», όπως θα ονομάζεται το φιλμ, θα ακολουθεί τον νεαρό Μπόουι κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην Αμερική, το 1971, ένα ταξίδι που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το θρυλικό alter ego του Ziggy Stardust.

Ομολογουμένως, το «Stardust» δεν διαθέτει τα μεγάλα ονόματα, μπροστά και πίσω από την κάμερα, που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο πρότζεκτ: Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γκάμπριελ Ρέιντζ (δημιουργός του ψευδο-ντοκιμαντέρ «Death of a President» του 2006) και το σενάριο ο Κρίστοφερ Μπελ, ενώ τον Μπόουι θα υποδυθεί o Βρετανός μουσικός και ηθοποιός Τζόνι Φλιν, τον οποίο γνωρίσαμε πέρσι από το «Beast».

Η ταινία έχει βρει ήδη δύο ακόμα από τους πρωταγωνιστές της, την Τζίνα Μαλόουν για τον ρόλο της πρώτης συζύγου του Μπόουι, Αντζι, και τον Μαρκ Μαρόν («GLOW»), ο οποίος θα ερμηνεύσει τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της δισκογραφικής εταιρείας του τραγουδιστή, ενώ αναζητά προς το παρόν τα υπόλοιπα μέλη του καστ. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Ιούνιο.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του «Stardust», ωστόσο, είναι ότι –παρά την αρχική ανακοίνωση– μάλλον δεν θα περιλαμβάνει μουσική του Μπόουι. Κι αυτό γιατί, όπως δήλωσε ο γιος του Μπόουι, ο σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς, απαντώντας στην ανακοίνωση της ταινίας, οι παραγωγοί δεν έχουν εξασφαλίσει τα σχετικά δικαιώματα κι ούτε έχουν πάρει την έγκριση της οικογένειάς του.

Οπως δημοσίευσε ο Τζόουνς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Δεν λέω ότι αυτή η ταινία δεν θα γίνει. Πραγματικά δεν ξέρω. Λέω ότι ως έχει, αυτή η ταινία δεν θα περιλαμβάνει καθόλου μουσική του πατέρα μου και δεν φαντάζομαι αυτό να αλλάξει. Αν θέλετε να δείτε μια βιογραφική ταινία χωρίς τη μουσική του ή τις ευλογίες της οικογένειας, τότε αυτό εξαρτάται από το κοινό».

Εχει άραγε νόημα μια βιογραφική ταινία για τον Μπόουι, χωρίς τη μουσική του. Το μόνο σίγουρα είναι ότι, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει γυρίσματα, το «Stardust» έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί συζητήσεις.

ΠΗΓΗ: flix.gr