Όταν η Ειρήνη έχασε έναν από τους μεγαλύτερους «προφήτες» της - Εις μνήμην του Τζον Λένον

Έχουν περάσει ήδη 38 χρόνια από την ημέρα που η Γιόκο Όνο σκόρπιζε τις στάχτες του Τζον Λένον στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Όταν η Ειρήνη έχασε έναν από τους μεγαλύτερους «προφήτες» της - Εις μνήμην του Τζον Λένον

Ο μεγαλύτερος ειρηνοποιός τραγουδιστής, ο άνθρωπος που αποτέλεσε το συνώνυμο της Ειρήνης από το κίνημα των χίπις, ο καλλιτέχνης με τις ευαισθησίες, δολοφονήθηκε από έναν θαυμαστή του, τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν στις 8/12 του 1980. Μπορεί οι τέσσερις σφαίρες που τρύπησαν το κορμί του να του πήραν την ανάσα, όμως σίγουρα δεν πήραν μαζί τους την κληρονομιά που είχε αφήσει σε αυτό τον κόσμο.

Ίσως πρόκειται για το πιο γνωστό «σκαθάρι» της ιστορίας. Ο Τζον Λένον μας χάρισε πολλές στιγμές μουσικών ταξιδιών, και υπήρξε η πιο εμβληματική μορφή των Beatles. Δολοφονήθηκε έξω από ένα διαμέρισμα στη Ντακότα της Νέας Υόρκης, ενώ πλέον στο Σέντραλ Παρκ δεσπόζει το μνημείο που του έχτισε η αγαπημένη του Γιόκο Όνο.

Ήταν ο απόλυτος ειρηνοποιός, ο άνθρωπος που πρεσβεύει περισσότερο από τον καθένα την αγάπη και την αρμονία. Για την ακρίβεια, αν η αγάπη είχε πρόσωπο, θα ήταν αυτό του Τζον.

Η ιστορία έγραψε ότι ο Τσάπμαν του στέρησε το δικαίωμα να γεμίσει με πολύ περισσότερες ιδέες τον πλανήτη μας. Ο δολοφόνος του έμαθε να ζει και ξέρει ότι θα πεθάνει στη φυλακή. Ο Τζον Λένον πάλι, μπορεί να πέθανε άδοξα και με τρόπο που δεν αρμόζει στο μέγεθός του, όμως δεν έφυγε ποτέ από κοντά μας αφού η μουσική του μας ταξιδεύει ακόμα και σήμερα και θα το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα.

Το ερώτημα που έχει γεννηθεί είναι ένα: «Φαντάσου».

Τι ιδέες θα μας είχε μεταδώσει, τι μουσική θα είχε γράψει...