Ο κόκκινος Μάνος

Η λατρεία του Μάνου Χατζιδάκι για τον Ολυμπιακό, τα «Παιδιά του Πειραιά», αλλά και η συνέντευξη του στο «ΦΩΣ» που θα δημοσιευθεί στο επόμενο αφιέρωμα της εφημερίδας. 

Ο κόκκινος Μάνος

22 Αυγούστου, 1960. Ο Μάνος Χατζιδάκις δίνει συνέντευξη στο «ΦΩΣ» και στον Άρη Μελισσηνό: «Είμαι φίλαθλος και μάλιστα φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Κάποτε διέκοψα τις δοκιμές της «Μήδειας» για να ακούσω αναμετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνος με αποτέλεσμα να τσακωθώ με τον Αλέξη Μινωτή και την Κατίνα Παξινού! *

Αφιέρωσα τα «Παιδιά του Πειραιά» στους παίκτες του Ολυμπιακού και τώρα θα ετοιμάσω ένα ύμνο για την λαοφιλεστέραν και την πλέον δοξασμένην ενδεκάδα της χώρας μας».

Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, τα δημοσιογραφικά ήθη εκτραχύνθηκαν. Σήμερα μια συνέντευξη σαν κι αυτή θα γινόταν αντικείμενο λοιδορίας από το φανατικό κοινό του αθλητικού τύπου.

Εμείς ωστόσο πιστεύουμε ότι αν κάποια μέρα επιστρέψει ο αντίστοιχος Μάνος του σήμερα, θα σημαίνει ότι ξαναβρήκαμε την αθωότητα και τη ρώμη μας και πως τα γήπεδα γεμίζουν ξανά από ανθρώπους κάθε ηλικίας και τάξης που ενδιαφέρονται εκ νέου για το υγιές παιχνίδι.

Η συνέντευξη του Μάνου Χατζιδάκι θα δημοσιευθεί στο επόμενο αφιέρωμα του «ΦΩΤΟΣ» για το 1960 και τον νεαρό (τότε) Σάββα Θεοδωρίδη. Η επιστροφή στα χρόνια της νοσταλγίας συνεχίζεται…