Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ στο Ωδείο Αθηνών

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ στο Ωδείο Αθηνών, την Δευτέρα στις 8/4, με έργα Mότσαρτ, Ραχμάνινοφ, Τσαϊκόφσκι

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ στο Ωδείο Αθηνών

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ επανέρχεται στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, στο Ωδείο Αθηνών, την Δευτέρα στις 8/4, σε μια συναυλία με έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Σεργκέι Ραχμάνινοφ και Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791), Συμφωνία αρ. 41, K.551 σε Ντο μείζονα
(του Διός)
Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Vocalise (Διασκευή για ορχήστρα)
Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Εισαγωγή, Φαντασία

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 και καλύπτει το κλασικό,ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και από συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια.
Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυναν ως προσκεκλημένοι συνεργάτες πολλοί Έλληνες και ξένοι μαέστροι καθώς και συνθέτες διεθνούς φήμης, όπως οι: Δημήτρης Μητρόπουλος, Μιλτιάδης Καρύδης, Γεχούντι Μενουχίν κ.ά. και έχουν συμπράξει ως σολίστ πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, όπως οι: Τζίνα Μπαχάουερ, Χοσέ Καρρέρας, Aγνή Μπάλτσα, Mονσεράτ Kαμπαγέ, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Άντζελα Γκεόργκιου κ.ά.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας.
Από τον Φεβρουάριο του 2023, Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ είναι ο Μιχάλης Οικονόμου.
To 2023 ήταν μεταξύ των επτά φιναλίστ παγκοσμίως στην κατηγορία “ Culture & Creativity Award” των βραβείων “ Study UK Alumni Awards” ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας και ως ένας εκ των τριών της Ευρώπης.
Ο Μιχάλης Οικονόμου σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο. Λαμβάνοντας πέντε υποτροφίες συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση. Από το 2023 έχει αναλάβει την μουσική διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Είναι επίσης αρχιμουσικός της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, διευθυντής του μουσικού τμήματος και τακτικό μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας στο Ωδείο Αθηνών.

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ Ωδείον Αθηνών - Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ. Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024. Ώρα έναρξης: 20:30

ΑΠΕ-ΜΠΕ