Φρανκ Βινιόλα και η τζάζ συνεχίζεται

Από τα αστέρια της νέας γενιάς αυτοσχεδιαστών ο Φρανκ Βινιόλα γράφει Ιστορία.

Φρανκ Βινιόλα και η τζάζ συνεχίζεται

Νεοϋρορκέζος και γόνος μουσικής οικογένειας, ο Φρανκ Βινιόλα είναι μια από τις εμβληματικές μορφές της τζαζ κιθάρας, μεγαλουργώντας σε όσα είδη μπορεί να μεγαλουργήσει η ίδια η κιθάρα, από την κλασική τζαζ μέχρι την κλασική και την ποπ μουσική.

Ο ίδιος ο Βινιόλα μελέτησε συστηματικά τους μεγάλους κιθαρίστες του αυτοσχεδιασμού και κυρίως τον Τζιάνγκο Ράινχαρτ, τον Τζο Πας και τον Τζόνι Σμιθ. Ο σπουδαίος αυτός μουσικός έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ομοτέχνους του: Leon Redbone, Ken Peplowski, Susannah McCorkle, Charlie Byrd, Joey DeFrancesco, Gene Bertoncini, Johnny Frigo, Bucky Pizzarelli, Wynton Marsalis, David Grisman, Jane Monheit, Mark O'Connor, and Donald Fagen.

Παρά το γεγονός ότι έπεσε θύμα ενός σοβαρού ατυχήματος ύστερα από το οποίο υπήρχε η γενική αίσθηση ότι δεν θα κατάφερνε να γυρίσει στην ενεργό δράση εντούτοις κατάφερε να ανακάμψει και επέστρεψε κοντά μας συνεχίζοντας να προσφέρει έμπνευση και νέες ιδέες στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού. Σημαντικό είναι και το συγγραφικό όσο και το εκπαιδευτικό έργο του Βινιόλα.