«Άσε με πάλι να σου πω», το βιβλίο για τον Σταύρο Κουγιουμτζή που έγινε μια ωραία λαϊκή βραδιά

Το βιβλίο για τον αγαπημένο συνθέτη που έγραψε ο Θανάσης Γιώγλου έγινε αφορμή για μια υπέροχη αναδρομή σε μια βραδιά στην μουσική σκηνή «Σφίγγα» με την επιμέλεια και το μεράκι του Νικήτα Βοστάνη.

«Άσε με πάλι να σου πω», το βιβλίο για τον Σταύρο Κουγιουμτζή που έγινε μια ωραία λαϊκή βραδιά

«Άσε με πάλι να σου πω», ένα μείγμα βιογραφικών αφηγήσεων και συνεντεύξεων για τον Σταύρο Κουγιουμτζή από τις εκδόσεις Μετρονόμος που έγραψε ο Θανάσης Γιώγλου. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε αφορμή για μια λαϊκή βραδιά στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» την οποία επιμελήθηκε ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης. Ο Νικήτας έτρεφε πάντα μια αγάπη για την εποχή που άκμασε ο Σταύρος Κουγιουμτζής, εποχή που, εκτός των άλλων, ανέδειξε τον Γιώργο Νταλάρα. Η συνεισφορά του Αλεξανδρινού συνθέτη στην εκδήλωση που πλαισίωσαν φωνές όπως του ίδιου του Νταλάρα αλλά και του Μπάμπη Τσέρτου, του Ανδρεάτου και της Παπάζογλου ήταν σημαντική. Το αποτέλεσμα ήταν μια ζεστή, νοσταλγική αλλά και μουσικά ουσιαστική βραδιά για τον αξέχαστο Σταύρο Κουγιουμτζή.

May be an image of 4 people, violin, clarinet and flute

Γιώργος Νταλάρας, Νικήτας Βοστάνης στη «Σφίγγα» για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

Αιμιλία Κουγιουμτζή
Γιώργος Ανδρέου
Αλέξης Βάκης
Θανάσης Γιώγλου
και ο Γιώργος Νταλάρας

Αποσπάσματα διάβασε η σκηνοθέτις και ηθοποιός Παυλίνα Χαρέλα.

Τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή ερμήνευσαν ο

Γιώργος Νταλάρας
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Σοφία Παπάζογλου
Μπάμπης Τσέρτος
και ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Τζίτζης

Επιμέλεια Ορχήστρας: Νικήτας Βοστάνης
Παρουσίαση εκδήλωσης: Αθηνά Καμπάκογλου

Τo βιβλίο περιλαμβάνει εκτενή βιογραφική αφήγηση της συζύγου του Σταύρου Αιμιλίας Κουγιουμτζή, κείμενα από τις κόρες και την αδελφή του, αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα, μια σπάνια συνέντευξη του Κουγιουμτζή στον Μίμη Πλέσσα, για τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του. Επίσης, συνεντεύξεις και κείμενα από συνεργάτες του στιχουργούς, ερμηνευτές, μουσικούς και ανθρώπους της μουσικής δημοσιογραφίας, αναφορά στη σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τις συμμετοχές του στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού. Επιλογή από δηλώσεις του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καταλόγους με τα αγαπημένα του τραγούδια, μια σειρά από «σκόρπια» κείμενά του, δημοσιεύματα και δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη μέρα που έφυγε από τη ζωή, αναλυτική δισκογραφία με όλες τις εκτελέσεις των τραγουδιών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλες γνωστές ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του.