ΕΡΤ: Τέλος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ήταν πρόεδρος της επιτροπής για τη Eurovision

Οριστικό τέλος σήμερα από την ΕΡΤ για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου!

ΕΡΤ: Τέλος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ήταν πρόεδρος της επιτροπής για τη Eurovision

Τα όσα γράφηκαν το προηγούμενο διάστημα στον Τύπο φαίνεται πως σήμερα επιβεβαιώθηκαν και έτσι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε τη θητεία του στο ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς αυτή να ανανεώνεται.

Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου είχε οριστεί στο ΔΣ της ΕΡΤ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε σε αυτό και επί ΝΔ. Η θητεία του ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, αφού σύμφωνα με το νομοσχέδιο της Κεραμέως για τη σύνθεση των ΔΣ των φορέων του δημοσίου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτά είναι η κατοχή πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που δεν συντρέχει στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η θητεία του στην ΕΡΤ σημαδεύτηκε φέτος από το γεγονός, πως ως πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής έστειλε το What They Say και τον Victor Vernicos στην πιο ντροπιαστική συμμετοχή μας ποτέ στην ιστορία μας στο διαγωνισμό της Eurovision, λαμβάνοντας αρνητικό ρεκόρ βαθμών στον ημιτελικό και χάνοντας φυσικά την πρόκριση για τον τελικό. Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής ήταν τέτοια που το αγαπημένο τραγούδι της επιτροπής κοινού δεν μπορούσε να κερδίσει την εκπροσώπηση, αφού ήταν με διαφορά τελευταίο στις προτιμήσεις της 7μελούς επιτροπής των «ειδικών»…

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του για τον θεσμό, όταν σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει πως θα έγραφε τραγούδι για τη Eurovision μόνο αν επρόκειτο να πεθάνει ή αν τον μαστιγώνανε. Εξαιτίας τόσο των δικών του δηλώσεων, αλλά και πολλών άλλων μελών της επιτροπής που επέλεξαν τη φετινή ελληνική συμμετοχή, η ΕΡΤ δέχθηκε τους προηγούμενους μήνες σωρεία αρνητικής κριτικής τόσο από τους φίλους του διαγωνισμού, αλλά και από όλους τους πολίτες και τα media γενικότερα, θεωρώντας τελείως ακατανόητη την επιλογή τους.

Ο ρόλος του, ως προέδρου της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ για τη Eurovision, δεν σχετίζεται με τη φετινή απευθείας ανάθεση της εκπροσώπησης της χώρας στον διαγωνισμό από τη Μαρίνα Σάττι.

Αλλαγή φρουράς για την ΕΡΤ σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα όσον αφορά τα δρώμενα της Eurovision, αφού είναι φανερό πως η διοίκηση της προχωρά σε ένα ολικό restart, με στόχο φυσικά να διαγράψει από τη μνήμη όλων, τα όσα συνέβησαν και τραυμάτισαν παντοιοτρόπως την εικόνα και το κύρος της.

Πηγή: eurovisionfun.com