Μπι Μπι Κινγκ - The thrill is gone. Ένας «μονογαμικός βασιλιάς» της κιθάρας

Ο θρύλος των μπλουζ ανακάλυψε τον Έλβις Πρίσλεϊ, ήταν χορτοφάγος, δεν έπινε και δεν κάπνιζε ποτέ και έζησε 90 χρόνια γεμάτα μουσική.

Μπι Μπι Κινγκ - The thrill is gone. Ένας «μονογαμικός βασιλιάς» της κιθάρας

Ο Μπι Μπι Κινγκ ήταν «μονογαμικός» μουσικός, όσον αφορά το όργανό του, καθώς η κιθάρα του ήταν πάντα μια ειδικής κατασκευής Gibson που έφερε το προσωνύμιο Lucille. Πανομοιότυπες τέτοιες κιθάρες πέρασαν από τα χέρια του προσαρμοσμένες στα χρυσά του δάκτυλα. Ήταν γνωστός τζογαδόρος και φανατικός χορτοφάγος, απείχε από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το ποτό και άλλες ουσίες.

Η μεγάλη επιτυχία που απογείωσε τη φήμη του ήταν φυσικά το the thrill is gone, που τον έβγαλε έξω από την κλειστή επικράτεια των μπλουζ. Οι κοινές εμφανίσεις του με τους Rolling Stones, το 1969, όταν άνοιγε τις συναυλίες της περιοδείας τους, έκαναν όλο τον κόσμο να μιλά για αυτόν τον εκκεντρικό άνθρωπο και καλλιτέχνη.

Στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του το 2006 όταν ο Μπι Μπι Κινγκ είχε πατήσει αισίως τα ογδόντα, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν εννοούσε πραγματικά να αποτραβηχτεί. Η απάντηση του «Βασιλιά» ήταν η εξής: «Ένας από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες είναι ένας άνθρωπος από τη Σκωτία με το όνομα Σον Κόνερι Πολλοί θα τον ξέρετε σαν τον James Bond 007. Έπαιξε σε μια ταινία με τον τίτλο Never Say Never Again».