«Σε Βυζαντινά Ίχνη», Ηρώδειο: Σκουλάς, Μπάσης Μάνου στα ίχνη του Μίκη Θεοδωράκη

Η Βυζαντινή πλευρά του Θεοδωράκη επί σκηνής

«Σε  Βυζαντινά Ίχνη», Ηρώδειο:  Σκουλάς, Μπάσης Μάνου στα ίχνη του Μίκη Θεοδωράκη

Μια συναυλία στο Ηρώδειο φιλοδοξεί να συνδέσει το «Βυζαντινό μέλος» με τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Σε Βυζαντινά Ιχνη – Δυο Χιλιετίες Ελληνικής Μουσικής, από το Βυζάντιο στο Μουσικό Σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη». Μια μουσική παράσταση επικεντρωμένη στον Έλληνα συνθέτη που άντλησε έμπνευση από τη Βυζαντινή Μουσική Παράδοση.

Στα βυζαντινά ίχνη του Μίκη θα μας ταξιδέψουν ο Δημήτρης Μπάσης, με την βυζαντινή του παιδεία, και το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής του και ο Βασίλης Σκουλάς, ερμηνευτής και εκπρόσωπος της μεγάλης κρητικής μουσικής παράδοσης, ο οποίος θα φέρει επί σκηνής, τα βυζαντινότροπα, μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, ριζίτικα, χορούς και μοιρολόγια.

Στη συναυλία συμμετέχει η νεαρή Σοφία Μάνου που προσθέτει άρωμα με την ιδιαίτερη χροιά της. Τον διάλογο βυζαντινών ψαλμών και ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, με επίκεντρο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη έχει σχεδιάσει η Τατιάνα Παπαγεωργίου, μουσικολόγος, πιανίστα και στενή συνεργάτιδα του συνθέτη, που θα δώσει το παρών επί σκηνής.