Μόνικα Σέτερλουντ - Από τον Μπιλ Έβανς στη Γιουροβίζιον!

Η διάσημη Σουηδέζα τραγουδίστρια της τζαζ και η απίστευτη διαδρομή της.

Μόνικα Σέτερλουντ - Από τον Μπιλ Έβανς στη Γιουροβίζιον!

Η Μόνικα Σέτερλουντ ήταν ένα κορίτσι από τη Σουηδία που αγάπησε την τζαζ ακούγοντάς την στο ραδιόφωνο, την εποχή ακόμα που δεν ήξερε καθόλου Αγγλικά.

Έφυγε από τη ζωή το 2005, σε ηλικία εξήντα επτά ετών, αφού προηγουμένως είχε διανύσει μια συναρπαστική πορεία στον χώρο του κινηματογράφου και κυρίως της μουσικής. Από όλες τις επιτυχίες της, που δεν ήταν λίγες, εκείνη ξεχώριζε τη συνεργασία της με τον Μπιλ Έβανς και το άλμπουμ που ηχογράφησε μαζί του με τίτλο και κορωνίδα το εμβληματικό Waltz for Debby. Στο δίσκο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η εκπληκτική της ερμηνεία στο απαιτητικό So Long, big time. Πριν και μετά την συνεργασία της με τον Μπιλ Έβανς τραγούδησε δίπλα σε ονόματα όπως ο Λιούις Άρμστρονγκ και ο Κουίνσι Τζόουνς, αλλά και με όλες τις σκανδιναβικές διασημότητες της τζαζ μουσικής.

Στη μακρόχρονη καριέρα της έχει να επιδείξει και άλλες ετερόκλιτες επιλογές, όπως η απόφασή της να συμμετάσχει στον μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον του 1963 εκπροσωπώντας την πατρίδα της τη Σουηδία, με το τραγούδι Once in Stochholm. Κατέληξε ωστόσο στην τελευταία θέση, κυρίως γιατί το τραγούδι της δεν ταίριαζε καθόλου στο πνεύμα του διαγωνισμού. Ωστόσο, η αποτυχία της αυτή καθόλου δεν της στοίχισε. Το χρυσό κορίτσι από τη Σουηδία συνέχισε να απολαμβάνει τη φήμη και την αγάπη του κόσμου, τόσο στην πατρίδα της όσο και εκτός συνόρων.