Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Δύο συναυλίες του Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώδειο για το Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Μια βόλτα στις μουσικές διαδρομές του μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών σε δύο συναυλίες στο Ηρώδειο στις 18 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου.

Από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, αξεδιάλυτα συνδεδεμένος με την έκφραση της συλλογικής μας περιπέτειας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, ο Σταύρος Ξαρχάκος επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών, τα οποία, όπως ο ίδιος γράφει, «είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή».

Η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ηρώ Σαΐα θα ερμηνεύσουν νέες συνθέσεις μου πάνω σε σπουδαία ποιητικά κείμενα, Ελλήνων ποιητών, αλλά και γνωστά τραγούδια που εδώ και χρόνια έχουν μπει στις καρδιές και στα στόματα του κόσμου και τον έχουν συντροφεύσει σε ευχάριστες –και όχι μόνον– στιγμές.

Ερμηνεύουν Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Κότσιρας, Ηρώ Σαΐα / Αφηγητής Ξενοφών Ραράκος / Μουσικοί Νεοκλής Νεοφυτίδης πιάνο, Βασίλης Δρογκάρης ακορντεόν, Ηρακλής Ζάκκας μπουζούκι, Δημήτρης Ρέππας μπουζούκι, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης έγχορδα, Παντελής Ντζιάλας ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Βαγγέλης Πασχαλίδης σαντούρι, Γιάννης Δίσκος πνευστά, Στέφανος Χατζηαναγνώστου φλάουτο, Χάρης Κελλάρης ηλεκτρικό μπάσο.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 18/06/2023 στις 21:00 / 04/07/2023 στις 21:00