Eurovision 2023: Τα στοιχήματα μετά την ολοκλήρωση των προβών - Εκτός τελικού η Ελλάδα (vid)

Τα στοιχήματα μετά την ολοκλήρωση των προβών των δύο ημιτελικών – Καταποντίζεται η Ελλάδα, περνάει η Κύπρος

Eurovision 2023: Τα στοιχήματα μετά την ολοκλήρωση των προβών - Εκτός τελικού η Ελλάδα (vid)

Με λιγότερο από μία εβδομάδα να απομένει για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023 και μετά την ολοκλήρωση των προβών των δύο ημιτελικών, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες πρόκρισης της κάθε χώρας στον μεγάλο τελικό του φετινού διαγωνισμού, καθώς και στις πιθανότητες νίκης στον ημιτελικό.

Πρώτος Ημιτελικός

Αρχίζουμε από τον πρώτο ημιτελικό, όπου σε μεγάλο βαθμό έξι χώρες θεωρούνται δεδομένο πως θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του ερχόμενου Σαββάτου. Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία και Ισραήλ παίζονται στο 1,01, μη δίνοντας το παραμικρό κέρδος σε εκείνον που θα ποντάρει στην πρόκρισή τους, ενώ Τσεχία και Μολδαβία προσφέρονται σε αποδόσεις κάτω από το 1,10.

Από ‘κει και πέρα, μια κατηγορία μόνη της φαίνεται πως αποτελεί η Σερβία που θεωρείται ως η έβδομη επικρατέστερη για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου. Η πρόκριση του Luke Black προσφέρεται σε αποδόσεις γύρω στο 1,30, έχοντας ξεκάθαρη απόσταση τόσο από τις χώρες που προπορεύονται και έπονται.

Για τα τρία τελευταία “εισιτήρια” για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023 θα μονομαχήσουν, σύμφωνα με τους bookers, τέσσερις χώρες. Ελβετία, Πορτογαλία, Κροατία και Ολλανδία έχουν τις δικές τους πολύ υψηλές πιθανότητες για πρόκριση, με την Ελβετία να παίζεται μεταξύ 1,33 και 1,44, την Πορτογαλία και την Κροατία μεταξύ 1,4 και 1,5 και την Ολλανδία μεταξύ 1,57 και 1,67. Σε δυσχερέστερη θέση είναι η Ολλανδία συγκριτικά με τις άλλες τρεις, ωστόσο η απόδοση πρόκρισής της κάθε άλλο παρά στοιχηματική ευκαιρία δεν αποτελεί.

Μάλτα, Λετονία, Ιρλανδία και Αζερμπαϊτζάν θεωρούνται ως αουτσάιντερ για την πρόκριση, σε κάθε περίπτωση όμως οι αποδόσεις που προσφέρονται μπορούν να αποτελέσουν δέλεαρ για όσους πιστεύουν στην πρόκριση κάποιας χώρας εξ αυτών.

Αναφορικά με την νικήτρια του πρώτου ημιτελικού, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Απόλυτο φαβορί για τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό είναι η Φινλανδία, η οποία προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,33 και 1,44. Η δυναμική του Käärijä και του “Cha Cha Cha“, καθώς και το γεγονός πως το κοινό αποφασίζει φέτος στους δύο ημιτελικούς αποτελούν βασικούς λόγους που προσφέρεται η φινλανδική νίκη σε τόσο χαμηλές αποδόσεις.

Δεύτερο φαβορί αποτελεί η Σουηδία που παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 3 και 4, αποτελώντας μία value for money επιλογή, ειδικά για εκείνους που στηρίζουν το μεγάλο φαβορί του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Κατά τα άλλα, όλες οι υπόλοιπες χώρες προσφέρονται σε πολύ υψηλότερες αποδόσεις, με μόνο το Ισραήλ και τη Νορβηγία να είναι στοιχειωδώς κοντά στη Φινλανδία και τη Σουηδία. Ισραήλ και Νορβηγία παίζονται σε αποδόσεις κάτω από το 20.

Δεύτερος Ημιτελικός

Αρκετά αμφίρροπος αναμένεται ο δεύτερος ημιτελικός, με 13 χώρες να έχουν αρκετά σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου. Αυστρία, Αυστραλία και Κύπρος θεωρούνται από τους bookers ως τα ακλόνητα φαβορί για πρόκριση, με την παρουσία τους στον τελικό του φετινού διαγωνισμού να είναι εν πολλοίς εξασφαλισμένη. Η μέγιστη απόδοση που προσφέρονται οι προκρίσεις τους είναι κάτω από το 1,10.

Αρμενία, Λιθουανία, Σλοβενία έπονται, με πρόκριση της Αρμενίας να επιστρέφει έως και 1,14 φορές το ποντάρισμα, της Λιθουανίας 1,17 φορές και της Σλοβενίας 1,20 φορές. Πρόκειται για τρεις χώρες που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο το να αποκλειστούν την επόμενη Πέμπτη. Το ίδιο πάνω – κάτω ισχύει και για την έβδομη Γεωργία που παίζεται μεταξύ 1,2 και 1,25.

Σε αρκετά πλεονεκτική θέση φαίνεται να βρίσκονται το Βέλγιο και η Πολωνία που έχουν δημιουργήσει απόσταση συγκριτικά με τις χώρες που – βάσει των στοιχηματικών εταιρειών – θα παλέψουν για το δέκατο και τελευταίο εισιτήριο. Το Βέλγιο προσφέρεται σε αποδόσεις κάτω του 1,40, ενώ σε αποδόσεις ελαφρώς πάνω από το 1,40 μπορεί κανείς να ποντάρει στην Πολωνία.

Μεγάλη μάχη αναμένεται για το δέκατο και τελευταίο εισιτήριο του δεύτερου ημιτελικού, με Δανία, Εσθονία, Ελλάδα και Αλβανία να μάχονται γι’ αυτό. Προβάδισμα φέρεται να έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Δανία, η οποία απειλείται άμεσα από την Εσθονία. Οι αποδόσεις πρόκρισης της Δανίας ανεβαίνουν, ενώ οι αντίστοιχες της Εσθονίας πέφτουν. Στο 1,73 προσφέρεται η πρόκριση της Δανίας και στο 1,83 η αντίστοιχη της Εσθονίας.

Ιδιαίτερα αποθαρρυντική είναι η κατάσταση στην περίπτωση της χώρας μας. Η κυκλοφορία του αποσπάσματος των 30 δευτερολέπτων του “What They Say” έχει ρίξει τον Victor Vernicos στη 12η θέση, με την Ελλάδα να βρίσκεται μπρος στο φάσμα του αποκλεισμού, σύμφωνα πάντα με τους bookers. Οι αποδόσεις πρόκρισης της χώρας μας έχουν ανέβει σε αρκετές εταιρείες, με το ενδεχόμενο πρόκρισης να διπλασιάζει το ποντάρισμα. Παρ’ όλα αυτά, σε αρετές εταιρείες η Ελλάδα παραμένει εντός Top 10, έχοντας χαμηλότερες ή παρόμοιες αποδόσεις με τη δέκατη Δανία.

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει η 13η Αλβανία, που πρόκειται για την πιο value for money επιλογή του δευτέρου ημιτελικού. Η πρόκριση της Αλβανίας παρουσιάζει πτώση σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες, “κλείνοντας την ψαλίδα” με τις προπορευόμενες χώρες. Η αλβανική πρόκριση παίζεται στο 2,5.

Τέλος, σαφώς λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης μετά τις δύο πρώτες πρόβες έχουν η Ισλανδία, η Ρουμανία και ο Άγιος Μαρίνος, με τους bookers να θεωρούν εν πολλοίς ως δεδομένο πως θα αποκλειστούν από τη συνέχεια του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Ανοιχτή είναι η κατάσταση σχετικά με τις πιθανότητες νίκης στον δεύτερο ημιτελικό, με την Αυστρία να έχει το προβάδισμα, παρ’ όλα αυτά πέντε χώρες παίζονται σε αποδόσεις κάτω του 10 για νίκη. Αυστρία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία και Κύπρος αναμένεται να παλέψουν για τη νίκη του δευτέρου ημιτελικού, με την Αυστραλία και τη Σλοβενία να αποτελούν τις κερδισμένες των προβών ρίχνοντας σημαντικά τις αποδόσεις τους. Μέγιστη απόδοση που προσφέρεται η Αυστρία είναι το 2,5, η Αυστραλία το 6, η Αρμενία, η Σλοβενία και η Κύπρος το 11.

Πηγή: eurovisionfun.com