Κιθ Τζάρετ La Scala - Σαν μονόλογος ηθοποιού

Κάθε σόλο κονσέρτο του Κιθ Τζάρετ υπονοεί την ύπαρξη μιας μυστικής μπάντας που τον ακολουθεί

Κιθ Τζάρετ La Scala - Σαν μονόλογος ηθοποιού

Ο Κιθ Τζάρετ παραμένει αναμφίβολα ένας ζωντανός μύθος και παρότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον κρατούν μακριά μας, οι ηχογραφήσεις τόσων χρόνων δεν αφήνουν να ξεχαστεί το κοσμογονικό του πέρασμα από τα στούντιο και τις μεγάλες σάλες των συναυλιών.

Ακούγοντας κανείς το σόλο κονσέρτο του Τζάρετ στη Σκάλα του Μιλάνου το 1995, φαντάζεται αμέσως μια μυστική μπάντα που τον συνοδεύει στις μελωδικές και αρμονικές ακροβασίες του.

Το κονσέρτο του Τζάρετ στο Μιλάνο, όπως και τα περισσότερα σόλο κονσέρτα του διακρίνονται από ένα αυστηρό ρυθμό. Θαρρείς πως ο διάσημος πιανίστας έχει καταπιεί μετρονόμο ή πως δίπλα του έχει τις ρυθμικές βάσεις ενός αόρατου ντραμίστα ή κοντραμπασίστα που μετρούν για λογαριασμό του με απόλυτη αυστηρότητα.

Η παράσταση του Τζάρετ θυμίζει μονόλογο ηθοποιού που υπαινίσσεται την παρουσία ενός αόρατου θιάσου. Όλα τα άλλα πρέπει να τα φανταστεί κανείς καθώς απολαμβάνει έναν ασύγκριτο δεξιοτέχνη που ισορροπεί σε έναν αυτοσχεδιασμό με πολλά πρόσωπα και ακόμα περισσότερες επιρροές.