Eurovision 2023: Η Μελίσσα Μαντζούκη φαβορί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα (vid)

Η Μελίσσα Μαντζούκη είναι το φαβορί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision 

Eurovision 2023: Η Μελίσσα Μαντζούκη φαβορί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα (vid)

Με χορευτικό ήχο, όπως όλα δείχνουν, θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, ο οποίος θα γίνει τον Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της Ουκρανίας, καθώς το τραγούδι «Liar» («ψεύτης») με ερμηνεύτρια τη 18χρονη Μελίσσα Μαντζούκη φαίνεται να έχει το προβάδισμα.

Η ΕΡΤ, ως γνωστόν, συγκρότησε επιτροπή κοινού από 70 πολίτες βάσει ηλικιακών κριτηρίων και έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση ανάμεσα σε σχεδόν 3.000 διαδικτυακές αιτήσεις. Κατά συνέπεια, οι 70 πολίτες που αποτέλεσαν την εν λόγω επιτροπή επισκέφθηκαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στις 28 Δεκεμβρίου, άκουσαν τα επτά υποψήφια τραγούδια που είχαν περάσει στη δεύτερη φάση της επιλογής και τα αξιολόγησαν βάσει του συστήματος της Eurovision, δηλαδή δίνοντας 12 βαθμούς στο αγαπημένο τους κομμάτι. Από την εν λόγω βαθμολογία των πολιτών, λοιπόν, προέκυψε ότι την προτίμηση της επιτροπής κοινού συγκέντρωσε το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη.

Επισημαίνεται ότι η κρίση της επιτροπής κοινού βαραίνει κατά 50,6% στην τελική απόφαση για το τραγούδι που θα ταξιδέψει στο Λίβερπουλ. Πάντως, το υπολειπόμενο 49,4% θα κριθεί από την επταμελή καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ, καθώς θα έχει συναντήσεις με τους υποψήφιους καλλιτέχνες ώστε να αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες της πρότασής τους.

Η Μελίσσα Μαντζούκη κατάγεται από την Ηγουμενίτσα, είναι μόλις 18 χρονών και παρόλο το νεαρό της ηλικίας της κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και επιτροπές με την συμμετοχή της στο Idol της Γερμανίας.