Στην Ελλάδα το καλοκαίρι οι Helloween

Ένα από τα κορυφαία metal ονόματα της μουσικής σκηνής, οι Helloween, έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα για το Release Athens

Στην Ελλάδα το καλοκαίρι οι Helloween

Το θρυλικό power metal συγκρότημα Helloween, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας και στο Release Athens 2023, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Μετά την ανακοίνωση των Nightwish, που θα παίξουν στη χώρα μας στο ίδιο φεστιβάλ στις 7 Ιουνίου 2023, η εμβληματική μπάντα από την Γερμανία, υπόσχεται μια από τις σπουδαιότερες metal βραδιές, με ένα setlist όνειρο για κάθε οπαδό.

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Helloween: Οι «πατέρες» του power metal

Οι Helloween είναι ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα που γέννησε η έκρηξη του metal στα '80s. Οι Helloween ξεκίνησαν στις αρχές τις δεκαετίας από το Αμβούργο και δεν άργησαν να γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Με την κυκλοφορία του "Keeper of the Seven Keys: Part I" καθόρισαν τι σημαίνει ευρωπαϊκό power metal ενώ με το δεύτερο μέρος του καθιερώθηκαν οριστικά στη συνείδηση των metalheads ολόκληρου του πλανήτη.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή. 16 studio albums με εκατομμύρια πωλήσεις, αμέτρητες συναυλίες και εμφανίσεις στα κορυφαία φεστιβάλ ως headliners, διατήρησαν τους Helloween στην πρώτη γραμμή του metal, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα. Με την πολυπόθητη επιστροφή των Michael Kiske και Kai Hansen στο γκρουπ και τη σταθερή παρουσία των Weikath και Grosskopf, το συγκρότημα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην πολύχρονη ιστορία του με την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου το 2021.

Το "Helloween" αποθεώθηκε, δικαίως, από κοινό και κριτικούς και πρόσθεσε μερικά ακόμα σπουδαία τραγούδια σε μια δισκογραφία που ήταν ήδη γεμάτη από αυτά, όπως τα αξεπέραστα anthems "Ride The Sky", "A Tale That Wasn’t Right", "Eagle Fly Free", "Power", "I Want Out" κτλ.

Μια δεκαετία μετά την τελευταία τους εμφάνιση, οι Helloween επιστρέφουν στη χώρα μας και το Release Athens 2023, με ένα καταπληκτικό show που σίγουρα θα αποτελέσει το απόλυτο metal ραντεβού για το ερχόμενο καλοκαίρι.