Eurovision 2023: Με τους TVORCHI στο Λίβερπουλ η Ουκρανία! (vid)

Η Ουκρανία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στη φετινή Eurovision με τους TVORCHI και το Heart of Steel

Eurovision 2023: Με τους TVORCHI στο Λίβερπουλ η Ουκρανία! (vid)

Μόλις ολοκληρώθηκε το Vidbir 2023, μέσα από το οποίο, η Ουκρανία αποφάσισε να επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Νικητήριο τραγούδι της σημερινής βραδιάς ήταν το Heart of Steel, το οποίο ερμηνεύουν οι TVORCHI.

Ο μεγάλος τελικός έλαβε χώρα στο σταθμό μετρό Maidan Nezalezhnosti στο Κίεβο, όπου χρησιμοποιείται ως καταφύγιο. Το σόου άνοιξε με ένα βίντεο, το οποίο απεικόνιζε στιγμές μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Όπως γράφει το ogaegreece.com, όλοι οι συμμετέχοντες εμφανίστηκαν, τραγουδώντας για την Ουκρανία, και δίνοντας κουράγιο στους πολίτες της χώρας.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Timur Miroshnychenko, η Zlata Ognevich και η Kateryna Pavlenko. Ο Timur Miroshnychenko βρισκόταν και πέρσι στην ίδια θέση. Μάλιστα, ήταν εκείνος που μετέδωσε τον περσινό τελικό της Eurovision στην ουκρανική τηλεόραση από ένα καταφύγιο. Η Zlata Ognevich εκπροσώπησε την Ουκρανία στη Eurovision 2013, τερματίζοντας στην 3η θέση. Τέλος, η Kateryna Pavlenko είναι η κεντρική τραγουδίστρια των Go_A. Οι Go_A εκπροσώπησαν τη χώρα στο διαγωνισμό το 2021 τερματίζοντας στην 5η θέση.

Στον τελικό εμφανίστηκαν 10 καλλιτέχνες, οι οποίοι παρουσίασαν ζωντανά τις συμμετοχές τους. Το σημερινό αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Taras Topolya, Julia Sanina και Jamala! Για την ψηφοφορία του κοινού χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή Diia.

Νικητήριο τραγούδι της βραδιάς ήταν το Heart of Steel, που θα ταξιδέψει στο Λίβερπουλ, ώστε να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στο διαγωνισμό της Eurovision 2023! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι TVORCHI είχαν προσπαθήσει και το 2020 να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, τερματίζοντας στην 4η θέση του Vidbir.