Τα ξένα συγκροτήματα που δεν χάνουμε τον Σεπτέμβριο

Επιστροφή στην πόλη και ο Σεπτέμβριος γεμίζει την ατζέντα μας με ξένες συναυλίες, που αναμέναμε με ανυπομονησία όλο το καλοκαίρι!

Τα ξένα συγκροτήματα  που δεν χάνουμε τον Σεπτέμβριο

Το φθινόπωρο μας υποδέχεται με άκρως καλοκαιρινή και συναυλιακή διάθεση στην πόλη της Αθήνας, όπου αναμένουμε αρκετά σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε αγαπημένους ανοιχτούς χώρους, όπως το Ηρώδειο, αλλά και σε γνώριμα clubs, όπως το Κύτταρο, το Fuzz και το Gagarin 205.

Το Ηρώδειο θα μας υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο με πληθώρα εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν μουσικά, η επιστροφή του Classic Rock, η ντίβα του έρωτα Luz Casal και ο μαγευτικός Bryan Ferry.

Το Release Festival επιτρέφει σε μία μίνι φθινοπωρινή εκδοχή στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, παρουσιάζοντας τους θρυλικούς The Chemical Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής dance σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων.

Ο πάντα αγαπημένος του ελληνικού κοινού Goran Bregovic θα βρεθεί στο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου θα παρουσιάσει τις κινηματογραφικές μελωδίες του, σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Το Κύτταρο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τη νέα σεζόν με καλεσμένο τον Adam Gontier, την ιδιαίτερη και μοναδική φωνή των Three Days Grace και Saint Asonia , ενώ το Fuzz φιλοξενεί το τελευταίο ορόσημο του progressive, τους Νορβηγούς Leprous. Tέλος από τα πρώτα live του Σεπτεμβρίου στο Gagarin 205 ξεχωρίζουμε τους Αμερικανούς Lumerians, μία από τις προεξέχουσες μπάντες στο χώρο της σύγχρονης ψυχεδέλειας.

Goran Bregovic – ΚΠΙΣΝ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
8 Σεπτεμβρίου 2018
Είσοδος ελεύθερη
www.SNFCC.org

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται τον Goran Bregovic και την μπάντα του, Wedding and Funeral Band. Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας συνθέτης Goran Bregovic, μαζί με ένα σύνολο δέκα εγχόρδων και χορωδών, θα δώσει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στα αξεπέραστα soundtracks του.

Leprous – Fuzz
Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
8 Σεπτεμβρίου 2018
26 ευρώ
viva.gr
www.fuzzclub.gr

Ηγέτες όχι ακόλουθοι. Το τελευταίο ορόσημο του progressive. Οι Νορβηγοί Leprous είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το συγκρότημα που ορίζει τις εξελίξεις στο χώρο του νέο-prog metal έχοντας ήδη καταφέρει να δημιουργήσουν σχολή σε έναν τόσο πλούσιο και ταυτόχρονα τόσο ανταγωνιστικό χώρο. Μαζί με τους Leprous στη σκηνή του Fuzz θα εμφανιστούν οι Ισλανδοί Agent Fresco, ένα σχήμα που έχει κάνει και αυτό αίσθηση στους κύκλους των οπαδών του σύγχρονου prog και κάθε τους κίνησε αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Φιλική συμβουλή, ελάτε από νωρίς, γιατί στο μέλλον θα στεναχώριεστε που τους χάσατε!

The Chemical Brothers – Release Festival – Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας
Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Αθήνα
8 Σεπτεμβρίου 2018
Προπώληση: 40 – 45 ευρώ | Ταμείο: 50 ευρώ
viva.gr
www.releaseathens.gr

Το Release Athens 2018 επιστρέφει μετά τις 3 μεγάλες βραδιές του καλοκαιριού, με την Autumn Edition, παρουσιάζοντας τους θρυλικούς The Chemical Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής dance σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων. Ο Tom Rowlands και ο Ed Simons , οι δύο χαρισματικοί μουσικοί / παραγωγοί / djs που απαρτίζουν το μεγαλοφυές ντουέτο από το Manchester , θα μας καθηλώσουν με τους τεράστιους ρυθμούς τους και την εκπληκτική παραγωγή που φέρνουν μαζί τους, με ψυχεδελικά visuals, strobe lights και lasers . Μια βραδιά πανίσχυρης και αριστοτεχνικής χορευτικής μουσικής που έχουμε πάρα πολλά χρόνια να ζήσουμε στην Αθήνα!

Bryan Ferry – Ηρώδειο
Ηρώδειο, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα
11 Σεπτεμβρίου 2018
Γενική είσοδος 49,50 ευρώ
tickethouse.gr, ticketmaster.gr, PUBLIC
didimusic.gr

Ο Bryan Ferry έρχεται στην Αθήνα την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού! Η ευχή του αθηναϊκού κοινού έγινε πραγματικότητα! Δύο μέρες πριν τη συναυλία στο υπέροχο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο «δανδής της ροκ», Bryan Ferry, θα ανέβει και στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού! Εκεί, στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών, σε έναν από τους πιο επιβλητικούς χώρους του παγκόσμιου πολιτισμού, ο εμβληματικός τραγουδοποιός και συνθέτης υπόσχεται να μας χαρίσει μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό.

Adam Gontier – Κύτταρο
Κύτταρο, Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα
15 Σεπτεμβρίου 2018
€ 40 εξώστης | € 25 Κανονικό
www.ticketmaster.gr | Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 89 38 111 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00) | Καταστήματα Public
https://www.kyttarolive.gr/

O Adam Gontier – η φωνή των Three Days Grace και Saint Asonia θα εμφανιστεί για συναυλίες σε Αθήνα και Λευκωσία όπου θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τα καλύτερα κομμάτια των SaintAsonia αλλά και τις γνωστές επιτυχίες του από την περίοδο των Three Days Grace, «I Hate Everything About You», «Animal I have become», «Never Too late», «Pain». Ο Adam Gontier με την απίθανη δυναμική φωνή του κατέκτησε την καρδιά εκατομμύρια ακροατών παγκοσμίως. Κάθε στίχος ερμηνεύεται με ειλικρίνεια και το πάθος που προσδίδει η βραχνάδα της φωνής του.

Luz Casal – Ηρώδειο
Ηρώδειο, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα
20 Σεπτεμβρίου 2018
Από 85 έως 35€
www.viva.gr, 11876, Seven sports, Reload, Media Markt
www.lavris.gr

Τη διάσημη Ισπανίδα super star Luz Casal, την «απόλυτη Ντίβα», τη «μεγαλύτερη ερωτική φωνή της Μεσογείου», τη «Μούσα του Αλμοδοβάρ» και τόσοι άλλοι χαρακτηρισμοί που την συνοδεύουν, θα την απολαύσετε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η Luz Casal έρχεται με μία εντυπωσιακή ορχήστρα σπουδαίων σολιστών, που θα την συνοδεύσει σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση, που έχει ετοιμαστεί ειδικά για την Ελλάδα μας.

Classic Rock – Ηρώδειο
Ηρώδειο, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα
21 και 22 Σεπτεμβρίου 2018
Από 83€ έως 25€
ticketservices.gr
Τηλ.: 210 7298930

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης. Classic Rock! Διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα! Ειδικά για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, εξασφαλίστηκε η σπουδαία σύμπραξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Οι Lumerians – Gagarin 205
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα
22 Σεπτεμβρίου 2018
12€ περιορισμένη προπώληση | 15€ προπώληση, 18€ ταμείο
viva.gr
www.gagarin205.gr

Οι Αμερικανοί Lumerians προσγειώνονται στη σκηνή του Gagarin 205 το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου για ένα ψυχεδελικό live! Οι Lumerians, από το Οakland της Καλιφόρνιας, αποτελούν μία από τις προεξέχουσες μπάντες στο χώρο της σύγχρονης ψυχεδέλειας. Από το 2006 που σχηματίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, οι Lumerians διέγραψαν την πορεία τους μέσα από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη προσφέροντας ιδιαίτερες ηχητικές “περιπέτειες” στο space rock, το kraut, το noise, το zamrock, τη free jazz, το drone και το dub.

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox