Ελληνική Κλασσική Δημοτική Μουσική με τη Βασιλική Καρακώστα στους Δελφούς

O Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στο Θέατρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών «Φρύνιχος», στους Δελφούς, την μουσική εκδήλωση « Ελληνική Κλασσική Δημοτική Μουσική» με την Βασιλική Καρακώστα.

Ελληνική Κλασσική Δημοτική Μουσική με τη Βασιλική Καρακώστα στους Δελφούς

Το «concerto για φωνή και έγχορδα Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής» είναι μια μουσική παράσταση που δίνει στην παράδοση τον «κλασικό» της ήχο μέσα από μια διαφορετική αφήγηση. Φέρνει στην σκηνή, δώδεκα ενότητες τραγουδιών και σκοπών που προέρχονται από τα εννέα διαμερίσματα του τόπου μας. Επίσης ανθολογεί τραγούδια από τον Πόντο την Μικρά Ασία και την Κύπρο, υπογραμμίζοντας έτσι την διαχρονικότητα και τη δυνατή σύνθεση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, έτσι όπως εκφράζεται μέσα από το δημοτικό μας τραγούδι και τη συλλογική δημιουργία.

Στην «Ελληνική Κλασική Δημοτική Μουσική» η φωνή της Βασιλικής Καρακώστα, περνά μέσα από το ομοιογενές άκουσμα όλης της οικογένειας των εγχόρδων και ενώνει τη διαφορετικότητα των πολύχρωμων ιδιωμάτων του τόπου μας, με τον κλασικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής.

Η σειρά συναυλιών «Ελληνική Κλασική Δημοτική Μουσική» της Βασιλικής Καρακώστα, έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα σε επιλεγμένους τόπους όπως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές ενώ έχει ηχογραφηθεί για την ΕΒU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση).

Ημερομηνία: 08/09/2018
Ώρα: 20.00

Τοποθεσία:
Θέατρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών «Φρύνιχος», Δελφοί

Eισιτήρια:
5 και 10 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 22650-82353

ΠΗΓΗ: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox