Η Lulu προτείνει να φιλοξενήσει η Γλασκώβη τη Eurovision

Η Σκωτσέζα τραγουδίστρια και πρώην νικήτρια της Eurovision Lulu προσκεκλημένη στην εκπομπή Newsnight του BBC πρότεινε να διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision στη γενέτειρά της, τη Γλασκώβη

Η Lulu προτείνει να φιλοξενήσει η Γλασκώβη τη Eurovision

«Η πόλη είναι "τρελή για τη μουσική" και θα είναι "η καλύτερη οικοδέσποινα"», δήλωσε η τραγουδίστρια.

Η Lulu, σημείωσε την πρώτη της επιτυχία σε ηλικία 15 ετών το 1964 με τη διασκευή του soul τραγουδιού «Shout» των Isley Brothers. Ήταν μόλις 20 ετών όταν εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1969 με το τραγούδι «Boom Bang-a-Bang».

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία η EBU αποφάσισε πως ο διαγωνισμός θα πρέπει να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιας και ήρθε δεύτερο με την μπαλάντα «Spaceman» που τραγούδησε ο Σαμ Ράιντερ με αρκετές πόλεις, μεταξύ αυτών και της Γλασκώβης να διεκδικούν την ανάθεση. Το «Hydro Arena της Γλασκώβης» έχει χαρακτηριστεί ως ιδανική επιλογή από την Πρώτη Υπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον (Nicola Sturgeon).

Σημειωτέον η Βρετανία είναι η χώρα με τις περισσότερες διοργανώσεις στην ιστορία του διαγωνισμού (8 φορές) ενώ η Σκωτία μόνο μία φορά, το 1972.