Kate Bush: Έσπασε τρία ρεκόρ Guinness με το «Running Up That Hill»

Τρία ρεκόρ από τα Guinness World Records έσπασε η Kate Bush με το «Running Up That Hill», γεγονός που ευθύνεται στο γεγονός ότι έγινε το soundtrack στην σειρά «Stranger Things».

 

Kate Bush: Έσπασε τρία ρεκόρ Guinness με το «Running Up That Hill»

Το κομμάτι από τον δίσκο Hounds Of Love του 1985 έφτασε στο Νούμερο Ένα του UK singles chart στις 7 Ιουνίου, 37 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που είχε βρεθεί τόσο ψηλά στα charts, τότε στην τρίτη θέση. Ακόμη μια εμφάνισή του στα charts είχε σημειωθεί και το 2012, μετά την χρήση του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η Cher ήταν η τραγουδίστρια που κατείχε προηγουμένως τον τίτλο για τη γηραιότερη τραγουδίστρια που φτάνει στο Νούμερο Ένα των charts με το κομμάτι «Believe» του 1998, όταν η ίδια ήταν 52 ετών. Η ίδια μάλιστα συνεχάρη την 63χρονη σήμερα Bush που έσπασε το εν λόγω ρεκόρ, γράφοντας «Bravo Kate» στο Twitter της.

Τα τρία ρεκόρ Γκίνες που έσπασε η Kate Bush

  • Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα καλλιτέχνις που φτάνει στο Νο 1
  • Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ένα κομμάτι καταφέρνει -από τη στιγμή της κυκλοφορίας του – να φτάσει στο Νο 1 του επίσημου βρετανικού Singles Chart
  • Η μεγαλύτερη χρονική απόσταση ανάμεσα σε κομμάτια του ίδιου καλλιτέχνη που γίνονται Νο 1.

Η Kate Bush δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την επιτυχία ούτε στα πιο τρελά της όνειρα. «Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν της φανταστικής, συναρπαστικής νέας σειράς “Stranger Things” κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. Περιλαμβάνει το τραγούδι “Running Up That Hill” στο οποίο δίνεται μια εντελώς νέα πνοή από τους νεαρούς θαυμαστές που λατρεύουν το σόου – το λατρεύω κι εγώ!».

Πηγή: neolaia.gr