Το «αντίο»-αποθέωση στον Mark Lanegan

Συγκινητικά λόγια και ύμνοι στην καλλιτεχνική αξία του Mark Lanegan που πέθανε πρόσφατα από τον Dave Grohl, φίλο και συνεργάτη του σε γκρουπ και συναυλίες. 

Το «αντίο»-αποθέωση στον Mark Lanegan

Τον Mark Lanegan που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 57 ετών αποχαιρέτησε ο Dave Grohl, μέσα από ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον καλλιτέχνη.

Grohl και Lanegan είχαν συνεργαστεί στους Queens of the Stone Age στις αρχές του 2000. Σε συνέντευξή του στον Independent, ο frontman των Foo Fighters μίλησε για τον Lanegan: «Η μουσική του ήταν τόσο αγνή και τόσο πραγματική. Όταν τραγουδούσε για τον πόνο, το πίστευες βαθιά, όπως και όταν τραγουδούσε για την αγάπη. Αν γνωρίζει κανείς οτιδήποτε για την ιστορία του ή έχει διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του, μπορεί να καταλάβει γιατί τραγουδούσε όσα τραγουδούσε και γιατί το έκανε με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπήρχε κανένας σαν κι αυτόν. Στο Seattle ήταν εξαιρετικά αγαπητός».

Ο Lanegan, που υπήρξε ο frontman των Screaming Trees, ήταν επίσημο μέλος των Queens of the Stone Age από το 2001 μέχρι και το 2005, ενώ συμμετείχε σε πέντε δίσκους του συγκροτήματος. Ο Grohl έπαιξε drums στον δίσκο του 2002, Songs for the Deaf και στο Like Clockwork του 2013. Μαζί έκαναν περιοδεία ως μέλη των QOTSA για την κυκλοφορία του Songs for the Deaf.