Eurovision 2022: Ρωσικά αντίποινα κατά της EBU για τον αποκλεισμό της χώρας από τον διαγωνισμό

Τρεις ρωσικοί οργανισμοί αποχώρησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) ως απάντηση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Eurovision 2022.

Eurovision 2022: Ρωσικά αντίποινα κατά της EBU για τον αποκλεισμό της χώρας από τον διαγωνισμό

H Πανρωσική Κρατική Εταιρεία Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, το Channel One και το Radio House Ostankino ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) ως απάντηση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Eurovision 2022.

Οι ρωσικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θεωρούν τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό ως «ανάρμοστη πολιτική θυσία» σε ένα μουσικό φόρουμ που ανέκαθεν τόνιζε το μη πολιτικό του καθεστώς.

«Ο αποκλεισμός της Ρωσίας είναι η τελευταία, αλλά σε καμία περίπτωση η πρώτη από τέτοιες αποφάσεις που σχετίζονται με τη Eurovision» αναφέρουν οι ρωσικοί Ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. «Έτσι, το 2016 κέρδισε το τραγούδι "1944", που είναι ένα ανοιχτό πολιτικό μανιφέστο. Ταυτόχρονα, μερικά χρόνια αργότερα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού απέκλεισαν τη Λευκορωσία ("θα σε διδάξω" ), αναφερόμενοι απλώς στην πολιτική», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται επίσης ότι πρόκειται μόνο για δύο παραδείγματα από τα πολλά, όταν οι διοργανωτές του διαγωνισμού προσέγγισαν «προκατειλημμένα και επιλεκτικά» την ερμηνεία του όρου «πολιτική».

Όπως σημειώνεται από την Πανρωσική Κρατική Εταιρεία Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, Radiodom "Ostankino" και το Channel One, η EBU εφαρμόζει τη βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και τα μισά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων είναι τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί από χώρες εκτός ΕΕ.

naftemporiki.gr