Eurovision 2022: Εκτός διαγωνισμού τελικά η Ρωσία

Η EBU τελικά αποφάσισε να θέσει εκτός φετινής Eurovision την Ρωσία

Eurovision 2022: Εκτός διαγωνισμού τελικά η Ρωσία

Η EBU ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση μετά από σύσταση νωρίτερα σήμερα από το διοικητικό όργανο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Ομάδα Αναφοράς, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση την Παρασκευή το απόγευμα.

«Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, η συμπερίληψη μιας ρωσικής συμμετοχής στον φετινό Διαγωνισμό θα έφερνε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία».

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή».

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είχαν δεχθεί μια σειρά από αιτήματα να απαγορεύσουν στη Ρωσία να συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό, με πρώτο αυτό της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι διοργανωτές χαρακτήρισαν τον διαγωνισμό "μη πολιτική, πολιτιστική εκδήλωση" και είπαν ότι προγραμματίζουν επί του παρόντος να φιλοξενήσουν συμμετέχοντες από τη Ρωσία και την Ουκρανία στην εκδήλωση τον Μάιο.

Πηγή: news247.gr