Eminem: Το μήνυμα κατά του ρατσισμού στο τελικό του Super Bowl (vid)

Ο Eminem έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού επαναλαμβάνοντας την ιστορική κίνηση του Κέπερνικ στη διάρκεια της παράστασής του στον τελικό του Super Bowl.

Eminem: Το μήνυμα κατά του ρατσισμού στο τελικό του Super Bowl (vid)

Κατά τη διάρκεια που ο Eminem παρέμεινε στη σκηνή, προέβη σε μία σπουδαία κίνηση-μήνυμα αφού εκτέλεσε το τεράστιο hit «Lose Yourself», σε μια κίνηση συμβολισμού που θύμισε αυτή του πρώην quarterback, Κόλιν Κέπερνικ, ο οποίος το 2016 είχε αντιταχθεί με τον τρόπο αυτό στην αστυνομική βία και τις επιθέσεις κατά μαύρων στις ΗΠΑ. Η ενέργεια αυτή είχε τότε επικριθεί γιατί έγινε στη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο λευκός ράπερ έκανε κάτι τέτοιο. Το 2017, στη διάρκεια τελετής βραβείων της Hip Hop είχε ταχθεί υπέρ του Κέπερνικ και κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Η κίνηση του Eminem να γονατίσει στη σκηνή προκάλεσε και πάλι ποικίλες αντιδράσεις, θετικές ως επί το πλείστον αλλά και κάποιες αρνητικές από άτομα με… ακραίες αντιλήψεις. Αρχικά αναφέρθηκε πως το γονάτισμα του Eminem προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις του NFL, μια λίγκα που έχει περισσότερο… λευκή «πελατεία». Ωστόσο υπήρξε άμεση διάψευση από πλευράς NFL τονίζοντας πως ήταν εν γνώσει τους η κίνηση του Eminem, περίμεναν από τις πρόβες πως θα την κάνει και δεν τον απέτρεψαν.