Μίκης Θεοδωράκης και Βασίλης Τσιτσάνης τραγουδούν μαζί το «Κάποια μάνα αναστενάζει»

Δείτε τη συναυλία που διοργάνωσε προς τιμή του ο Μίκης Θεοδωράκης, παρόντος του συνθέτη, που έφυγε λίγους μήνες μετά...Σαν σήμερα το 1915 γεννήθηκε στα Τρίκαλα ο μεγαλύτερος λαϊκός συνθέτης της χώρας μας,  Βασίλης Τσιτσάνης που πέθανε την ίδια ημέρα το 1984 στο Λονδίνο, αφήνοντας πίσω του δεκάδες αριστουργήματα. 

Μίκης Θεοδωράκης και Βασίλης Τσιτσάνης τραγουδούν μαζί το «Κάποια μάνα αναστενάζει»

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει «θα θελα να λογαριάζομαι σαν ένας ταπεινός μαθητής του Τσιτσάνη. Να όμως που εμείς, μια ολόκληρη γενιά, μουσικοί και ποιητές, σε αναγνωρίσαμε και σε αναγνωρίζουμε για δάσκαλό μας. Ακολουθήσαμε, με τις δικές μας δυνάμεις, τον δρόμο που εσύ και οι σύντροφοί σου πρώτοι χαράξατε..»» όταν διοργάνωσε συναυλία προς τιμή του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικός Αύγουστος». Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 1984, ο Τσιτσάνης έφυγε από τη ζωή.

Ο Τσιτσάνης δεν παραδεχόταν τον Μπιθικώτση, λάτρευε τον Καζαντζίδη

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά πέντε τραγούδια του Τσιτσάνη: «Αχάριστη», «Νύχτες Μαγικές», «Πέφτεις σε λάθη», «Ξημερώνει και Βραδιάζει», «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Η μέρα του Βασίλη, του δεξιοτέχνη

Ο Αντώνης Καλογιάννης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Ακούγονται τα τραγούδια: «Απρίλη μου» στίχοι/μουσική Μίκης Θεοδωράκης, «Καημός», «Φτωχογειτονιά», «Μαργαρίτα-Μαργαρώ», «Παίξε Τσιτσάνη μου»

Ποιος είναι ο εγκληματίας πίσω από την «Αχάριστη» του Τσιτσάνη;

τρίτο μέρος της συναυλίας ο Βασίλης Τσιτσάνης, έχοντας στο πλευρό του την Ελε τραγουδά μεγάλες επιτυχίες του, όπως: «Γιατί με ξύπνησες πρωί», «Το παιδί απ’ το λιμάνι», «Απόψε κάνεις μπαμ» «Έλα όπως είσαι», «Πάλιωσε το σακάκι μου», «Δεν με στεφανώνεις με γελάς», «Το βαπόρι απ’ την Περσία», «Τα λερωμένα τ’ άπλυτα», «Παίξε Χρήστο το μπουζούκι» «Μπαξέ-Τσιφλίκι», «Όμορφη Θεσσαλονίκη», «Ζαΐρα».

«Εσύ περιμένεις στην ουρά να πληρωθείς;» - Έξαλλος ο Μίκης με τη δισκογραφική εταιρία Columbia

Η συναυλία κλείνει με τον Τσιτσάνη να τραγουδά το «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Ιστορική ήταν και η στιγμή όταν ο Τσιτσάνης με τον Θεοδωράκη τραγούδησαν μαζί το «Κάποια μάνα αναστενάζει».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ