Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού και στον Γιώργο Ζαμπέτα στη Σφίγγα

Η διαχρονικότητα των τραγουδιών του Γιώργου Ζαμπέτα και της Βίκυς Μοσχολιού θα αναδειχθεί στο συναυλιακό αφιέρωμα στη Σφίγγα σε δύο παραστάσεις πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού και στον Γιώργο Ζαμπέτα στη Σφίγγα

Από τα Ξημερώματα ως τα Δειλινά, η Βίκυ Μοσχολιού ερμήνευσε με τον μοναδικό της τρόπο τον σπουδαίο Γιώργο Ζαμπέτα και έχτισε μαζί του μια πολυετή συνεργασία που ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 60’ κληροδοτώντας μας μερικά από τα τραγούδια «σταθμός» της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής, αλλά και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής τους.

Μια ολόκληρη εποχή σκιαγραφείται μέσα από αυτά τα τραγούδια, οι αγωνίες, οι έρωτες, οι χωρισμοί, οι προδοσίες, οι χαρές, οι στιγμές ευτυχίας ενός ολόκληρου λαού που ζει στο χρονικό σημείο που εμείς αποκαλούμε «εποχή της αθωότητας».

Αυτήν ακριβώς την εποχή θα αναβιώσουμε μέσα από το αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού που ο Ζαμπέτας αποκαλούσε «Α’ Εθνική του λαϊκού τραγουδιού».

Η Αφεντούλα Ραζέλη μια από τις καταξιωμένες και αγαπημένες φωνές της γενιάς της, θα μας ταξιδέψει με τη ζεστή και χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμη φωνή της, αλλά και το εκφραστικό μέσον της θεατρικής αφήγησης σε αυτό το αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού και τον Γιώργο Ζαμπέτα. Μαζί της ο Γιώργος Ζαμπέτας, μουσικός και εγγονός του συνθέτη, και ο raper Restelio με “Τα Δειλινά” και άλλες διασκευές πάνω σε αγαπημένα τραγούδια μέσα από ραπ ήχους, θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν στην αφηγηματική ενότητα του αφιερώματος και θα αναδείξουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη διαχρονικότητα των τραγουδιών αυτών.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα ακούσουμε και άλλους συνθέτες που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού μέσα από τη φωνή της Αφεντούλας Ραζέλη όπως Σταύρο Ξαρχάκο, Άκη Πάνου, Απόστολο Καλδάρα, Γιώργο Σπανό και Σταμάτη Κραουνάκη.

Δύο εορταστικές βραδιές, με μερικά από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά λαϊκά τραγούδια, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τραγούδια που αναβιώνουν εποχές που θα θέλαμε να ταξιδεύουμε συχνότερα, ερμηνευμένα από μοναδικούς καλλιτέχνες.

Συντελεστές

Τραγούδι:
Αφεντούλα Ραζέλη, Γιώργος Ζαμπέτας, Restelio

Παίζουν οι μουσικοί:

Χρήστος Βιδινιώτης: μπουζούκι- επιμέλεια ορχήστρας
Βασίλης Κούλογλου: κιθάρα
Φώτης Μυλωνάς: πιάνο, πνευστά
Σωκράτης Γανιάρης: κρουστά

Νένα Δημητριάδου: Οργάνωση Παραγωγής & Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Τετάρτη 22 & 29 Δεκεμβρίου
Αφεντούλα Ραζέλη
Γιώργος Ζαμπέτας

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος στο μπαρ: 10€
Είσοδος σε τραπέζι: 15€