Jazzét Café: Παρουσιάζει το «2nd Jazz Solo Piano Festival 2021»

Το Jazzét Music Hall παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Αθηναϊκό κοινό το «2nd Jazz Solo Piano Festival 2021».

Jazzét Café: Παρουσιάζει το «2nd Jazz Solo Piano Festival 2021»

Το Jazzét Music Hall παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Αθηναϊκό κοινό το «2nd Jazz Solo Piano Festival 2021», μία καλλιτεχνική πρόταση του συνθέτη και κιθαρίστα Λευτέρη Χριστοφή όπου η αισθητική και η τέχνη του τζαζ πιάνου αναδεικνύεται από την solo performance πέντε κορυφαίων πιανιστών της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Πέντε διακεκριμένοι πιανίστες δημιουργούν στο ίδιο όργανο διαφορετικούς ήχους, με την προσωπική τους καλλιτεχνική προσέγγιση στην αρμονία και τον μελωδικό αυτοσχεδιασμό πάνω σ΄ αυτό το έγχορδο και συνάμα κρουστό μουσικό όργανο πιάνου.

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 10 το βράδυ θα ανέβουν στην νέα σκηνή του Jazzét Music Hall, οι πιανίστες Νικόλας Αναδολής, Γιάννης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Τσώλης ενώ το Σάββατο 20 Νοεμβρίου θα κλείσουν το φεστιβάλ οι Σταύρος Λάντσιας και Τάκης Φαραζής.

Το φιλόμουσο και εγκάρδιο ακροατήριο του Jazzét θα απολαύσει ένα υψηλής μουσικής αισθητικής φεστιβάλ, αφιερωμένο στην πολυμορφική “τέχνη” του τζαζ πιάνου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 210 5815626.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΝΟΣΗΣΗΣ.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ 7€

JAZZET - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, ΧΑΪΔΑΡΙ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΑΔΟΛΗΣ

SOLO PIANΟ: Νικόλας Αναδολής παρουσιάζει μικρές αυτοσχεδιαστικές μινιατούρες που εμπεριέχουν γνωστά κλασικά θέματα από την εποχή Μπαρόκ μέχρι τον Νεοκλασικισμό, καθώς και κάποια γνωστά τζαζ θέματα απο το “Τhe great american songbook”. Το ρομαντικό ύφος της ερμηνείας σε συνδυασμό με την πολυφωνική ενορχηστρωτική προσέγγιση αυτοσχεδιασμών και θεμάτων, δημιουργεί ένα άκρως ορχηστρικό και ταυτόχρονα λυρικό άκουσμα. Τέλος, τα μοντέρνα ρυθμικά - χορευτικά στοιχεία του 20ού αιώνα δεν λείπουν απο τις αυθόρμητες αυτοσχεδιαστικές δομές των κομματιών, αναδεικνύοντας χαρακτηριστικά την προσωπική άποψη του Αναδολή σε μια ένωση της κλασικής και τζαζ παράδοσης.

Γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Αυτοσχεδίαζε στο πιάνο από τεσσάρων ετών. Στα πεντέµιση άρχισε µαθήµατα κλασσικού πιάνου. Το 2001 άρχισε µαθήµατα τζαζ και το 2002 έγινε µαθητής στο Κρατικό Ωδείο στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε πολλά master classes µε γνωστούς µουσικούς. Το 2008 τελείωσε το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Κέρδισε: Το 2004 το πρώτο βραβείο στον ελληνοκυπριακό διαγωνισµό πιάνου "Ο ΦΙΛΩΝ" Το 2005 τρίτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισµό Conzerteum στην Αθήνα. Το 2007 πλήρη υποτροφία για τα θερινά σεµινάρια του Berklee College στη Βοστώνη. Το 2008 πλήρη (Προεδρική) υποτροφία για 4ετείς σπουδές στο Berklee (δάσκαλοί του, µεταξύ άλλων, οι Fred Hersch, Ran Blake, Joanne Brackeen, Lazlo Gardoni, Ray Santisi, Jerry Bergonzi) Το 2010 1ο βραβείο (Grand prix de la ville de Paris), στον διεθνή διαγωνισµό τζαζ πιάνου Martial Solal, που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι. Το 2012 βραβείο σύνθεσης και ενορχήστρωσης “Clare Fischer” στο Berklee. To 2012 πήρε το Bachelor of Music, Berklee College of music, Boston, U.S.A. Το 2014 πήρε το Master of music (jazz studies - performance) από το New England Conservatory (N.E.C.), Boston, U.S.A. Έχει συνθέσει κοµµάτια για σόλο πιάνο, για τζαζ πιάνο τρίο, για ντουέτο µε σαξόφωνο, για brass και string ensemble, για big band, για σεπτέτο σαξοφώνων, για χορωδία καθώς και για 6 πιάνια µε 12 πιανίστες. Ως τζαζ πιανίστας εμφανίστηκε σόλο ή µε τρίο σε πολλά φεστιβάλ: Μαρόκο (Rabat), Γαλλία (Παρίσι, Μονπελιέ), Ολλανδία (Amersfoort), Ιρλανδία (Δουβλίνο), Γερµανία (Heidelberg, Passau, Essen, Ludwigshafen, Munich, Hamburg), Ρουµανία (Satu Mare), Ελβετία (St. Imier), U.S.A. (Boston, New York, San francisco), Taiwan (Tainchung jazz festival), China (Forbitten city hall), Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σαντορίνη, Βέροια, Sani - Χαλκιδική), αλλά και στο µυθικό jazz club BUE NOTE στη Νέα Υόρκη. Συνεργάστηκε µε µουσικούς όπως οι George Garzone, François Moutin, Louis Moutin, Four Freshmen, Jerry Bergonzi, Dan Gabel, Magnus Ostrom, Christoph Huber, Young Hoo Kim, Jonas Burgwinkel, Simon Tailleu. Και µε τους Έλληνες Σωτήρη Αναδολή, Δηµήτρη Γουµπερίτση, Κώστα Θεοδώρου, Λάκη Τζήµκα, Βασίλη Ποδαρά και Κώστα Κωνσταντίνου. Από τον Οκτώβριο του 2017 διδάσκει τζάζ πιάνο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών για το Μεταπτυχιακό πρόγραµµα “Τζαζ Ερµηνεία και Νέες τεχνολογίες”.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ

O Σταύρος Λάντσιας γεννήθηκε στή Kύπρο τό 1966. Σπούδασε κλασσικό πιάνο καί θεωρία μουσικής στό Eλληνικό Ωδείο Λευκωσίας με την καθηγήτρια Πίτσα Σπυριδάκη . Tό 1986 μεταβαίνει στήν Aμερική όπου παίρνει δίπλωμα ενορχήστρωσης (Bachellor Of Music Degree in Commercial Arranging) απο το Berklee College of Music της Bοστωνης. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα σύνθεσης μουσικής γιά κινηματογράφο. Διακρίνεται μέ τά βραβεία “Count Basie Jazz Masters award for pianists 1989” και “Quincy Jones Jazz Masters award for arrangers 1990”. Mετά τό Berklee συνεχίζει σπουδές jazz πιάνου και αυτοσχεδιασμού μέ τόν διεθνούς φήμης καθηγητή καί “guru” τής jazz Charlie Banakos .

Tό 1992 έρχεται στήν Aθήνα όπου εργάζεται κυρίως σάν ενορχηστρωτής-πιανίστας στήν Eλληνική δισκογραφία, τηλεόραση καί θέατρο. O Σταύρος Λάντσιας χαίρει μεγάλης εκτίμησης σάν πιανίστας καί έχει συνεργαστεί μέ σημαντικούς καλλιτέχνες τής Eλλάδας όπως Διονύσης Σαββόπουλος , Eλλη Πασπαλά, Aλκίνοος Iωαννίδης, Ορφέας Περίδης, Eλένη Καραϊνδρου, Nίκος Ξυδάκης, Xαρις Aλεξίου, Κώστας Τουρνάς, Γιώργος Nταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Χαρούλης και Ελένη Βιτάλη.

Συνθέσεις του παρουσιάζει για πρώτη φορά μέ τό συγκρότημα “Human Touch” πού έχει δημιουργήσει μέ τούς διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Kιουρτσόγλου καί David Lynch. Το 1998 κυκλοφορεί το ομώνυμο cd “Human Touch” και το 2005 το “Movin”. Στο συγκρότημα ο Σταύρος Λάντσιας εκτός από πιάνο παίζει τύμπανα και κλασσική κιθάρα.

H πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά έχει τόν τίτλο Επιστροφή (1999) και περιέχει συνθέσεις ενορχηστρωμένες γιά πιάνο, όμποε, κουαρτέτο εγχόρδων, κοντραμπάσο καί τύμπανα. Σε δύο συνθέσεις φιλοξενείται ο διακεκριμένος μουσικός Haig Yazdjian στό ούτι καί φωνή.

Aκολουθεί η συνεργασία με την Έλλη Πασπαλά και τον David Lynch στην δημιουργία του Trio . Tο ομώνυμο cd (απο ζωντανή ηχογράφηση) κυκλοφορεί το 2000.
Tον Απρίλιο του 2002 κυκλοφορεί την δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο Το Ταξίδι μιας Νότας . Στην ενορχήστρωση περιλαμβάνεται και 20μελής ορχήστρα εγχόρδων. Φιλοξενούνται οι David Lynch, Eλλη Πασπαλά και ο κιθαρίστας Γιάννης Σπάθας. To 2006-2007 συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου. Μαζί δημιουργούν τον “Πυρήνα” μια μουσική παράσταση (κυκλοφορεί σε cd-dvd) που αφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Το πιο πρόσφατο του συνθετικό εργο ονομάζεται “Ημερολόγιο Ονείρων” , μια σουίτα για πιάνο, σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων. Παρουσιαστηκε το 2006 στη Πάτρα με διευθυντή ορχήστρας τον Αλέξανδρο Μυράτ στα πλαίσια της “Πάτρα- πολιτιστική πρωτεύουσα 2006”. Το 2011 ολοκληρώθηκε στο Los Angeles η ηχογράφηση των πιο πρόσφατων του συνθέσεων με την συμμετοχή των Peter Erskine στα τύμπανα και Lars Danielsson στο κοντραμπάσο. To 'Ημερολόγιο Ονείρων' κυκλοφόρησε απο την ARGOMUSIC το Δεκέμβρη του 2011.
O Σταύρος Λάντσιας δραστηριοποιείται και στον εκπαιδευτικό τομέα δίνοντας σεμινάρια αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα. Oι σπουδές του αλλά και η πολυετής του πείρα σαν επαγγελματία μουσικό τον καθιστούν μια πολύτιμη πηγή μάθησης και πληροφορίας.
Τα τελευταία χρόνια εκτός από Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζει την μουσική του σε αίθουσες συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης όπου συμμετείχε ή/και οργάνωσε πολυάριθμες εκδηλώσεις (Ορχήστρα-Χορωδία-Μουσικά Σύνολα).΄Εχει συμμετάσχει επίσης σε μικρά σύνολα της Ορχήστρας Νέων της ΕΡΤ.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης jazz, με καθηγητές τους: Δημήτρη Καλαντζή, Γιώργο Κοντραφούρη, Δήμο Δημητριάδη.

Ως υπότροφος του τμήματος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς Jazz σκηνής, όπως: Dave Liebman, Jonathan Kreisberg, Αrmen Donelian Jari Perkiomaki, Jukkis Uotila, Sheila Jordan, Chico Freeman, Mark Murphy, Γιώργο Κοντραφούρη, Σαμι Αμίρη,Thomas Clausen, Gianni Lenoci. Το 2009 εκπροσώπησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο 19ο διεθνές συνέδριο του IASJ (International Association of Schools of Jazz) στην Λουκέρνη.

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα με καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελληνικής (Τάκη Πατερέλη, Δήμο Δημητριάδη, Γιώργο Φακανά, Βασίλη Ρακόπουλο, Αλέξανδρο Κτιστάκη, κ.α.) και της διεθνούς τζαζ σκηνής ( Franco Ambrosetti, J.D Walter, Manfred Schoof, New York Gypsy All-Stars, Jean-Loup Lognon, Tivon Pennicott κ.α.) Το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο “Mirrorself” , κυκλοφόρησε το 2021 από την Puzzlemusik.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Next Step Quintet με το οποίο έχουν ηχογραφήσει τρία άλμπουμ, και συμμετέχει επίσης σε πολλά σχήματα της Ελληνικής σκηνής.

Έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επισαύρου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ-Tεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (2013,2015,2021), στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών(2014),στα φεστιβάλ τζαζ Τήνου(2009,2013,2014) Σύρου ( 2016,2019) και Ζακύνθου (2011, 2014).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΛΗΣ

Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας της Jazz και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Κεφαλονιάς. Η πρώτη του επαφή με τον αυτοσχεδιασμό ήταν κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Γεώργιο Μεταξά. Από το 2004 κατοικεί στην Χάγη της Ολλανδίας όπου και φοίτησε στο jazz τμήμα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης. Από εκεί αποφοίτησε με τους τίτλους “Bachelor” (2010 ) και “Master” (2012) στην εκτέλεση του jazz πιάνο. Είναι ενεργό μέλος της ελληνικής καθώς και της διεθνούς σκηνής της jazz με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Δανία, Ιταλία κ.α. μερικά από τα φεστιβάλ τα οποία έχει εμφανιστεί κυρίως με το τρίο του ως leader όμως και ως side man : North Sea jazz festival , Jazz at 5 , Cutting Edge jazz festival , Kalamata jazz festival Tinos jazz festival , Μegarο Gyzi festival , Saristra festival. Εμφανίζεται ανά τακτά διαστήματα σε διάφορα jazz clubs ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σχετικά με τις εμφανίσεις του έχουν γραφτεί άρθρα σε περιοδικά σε Ελλάδα ( τζαζ & Jazz ) και σε Ολλανδία ( AD courant ) Έχει στο ενεργητικό του 3 προσωπικά CD album. “Οn the way” (2012) ‘Walk in the line” ( 2019 ) “Back Home” ( 2020). Έχει συνεργασίες με μουσικούς της διεθνούς jazz σκηνής, Heijn Van der Geyn, John Ruocoo, Ronnie Cuber, Josh Ginsburg , Jorge Vistel κα….. Eίναι ενεργός δίνοντας workshops σε διάφορα μέρη της Ευρώπης με τελευταίο σταθμό το κονσερβατόριο της Πάδοβα - Φεβρουάριος 2020. Είναι ιδρυτής του MJS Μy Jazz Studio ενός διεθνούς network μουσικών της jazz. Ως συνθέτης εκτός από το συνθετικό του έργο στον χώρο της Jazz, ασχολείται και με τον χώρο της μοντέρνας κλασσικής μουσικής. Συνεργάζεται με τον δανέζικο εκδοτικό οίκο “Editions Svitzer “ κι έχει ήδη συνθέσει έργα για πιάνο ορχήστρα και κυρίως για σόλο μαρίμπα συνεργαζόμενος με τον διακεκριμένο σολίστ Theodor Μilkov καθώς και με νέους ανερχόμενους σολίστες του χώρου της κλασσικής μουσικής.

TΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την Jazz μουσική και παρακολούθησε μαθήματα του Ούγγρου πιανίστα της Jazz, Bela Lakatos. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του γκρουπ ISKRA με το οποίο εξέδωσε 2 LP: «A new day» (Polygram-1986), «Parastasis» (Utopia-1988) ξεκινώντας από τότε την συνθετική του δραστηριότητα. Το 1996 εξέδωσε την πρώτη προσωπική του δουλειά με τον τίτλο «Ονειρέματα» Spells of musing») αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και την Ιαπωνία. Σαν πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες ( Μ. Θεοδωράκης, Χ. Λεοντής, Ε. Καραϊνδρου, Κ. Σφέτσας, Ν. Ξυδάκης, Γ. Μαρκόπουλος, Δ. Σαββόπουλος κ.ά.) τραγουδιστές ( Ε. Πασπαλά, Σ. Γιαννάτου, Μ. Φαραντούρη, Τ. Τσανακλίδου, Μ. Φριντζήλα, Κ. Θωμαϊδης, Αρλέτα κ.ά.) και σημαντικούς δημιουργούς της ελληνικής αλλά και της διεθνούς Jazz σκηνής (Β. Ρακόπουλος, Γ. Φακανάς, Ν. Τουλιάτος, D.Lynch, Τ. Μπαρμπέρης, Γ. Καλούδης, Τ. Πατερέλης, Β. Κατσούλης, Κ. Θεοδώρου, A. Αndersen, P. Fresu, Μ. Stochauzen, C.Lloyd κ.ά. Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Διεθνή Μουσικά Φεστιβάλ (Brugges Festival – 2001, International Festival of Jazz Piano in Prague – 2005) παρουσιάζοντας τις προσωπικές του συνθέσεις. Έχει επίσης γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις ( Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Επίδαύρου, Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο Ν.Κόσμου, Θέατρο Πολιτεία) όπως : «Ηλέκτρα», «Αντιγόνη», «Πέρσες», «Mήδεια», «Φόνισσα» ,«Ίων»Άλκηστις», «Τρωάδες» κ.ά. ) Από το 2016 εμφανίζεται με το Takis Farazis Triο παίζοντας τη δική του οργανική μουσική. Παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία του πιάνου.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110