Ο Σαββόπουλος για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Ήταν παράφορος. O Captain, my Captain. Η δάφνη κερδήθηκε»

Το αντίο του Διονύση Σαββόπουλου στον Μίκη Θεοδωράκη με Walt Whitman. «Ήταν ένας μεγαλοφυής, ένας λεοντόκαρδος, ένας άνθρωπος αναγεννησιακός», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο Σαββόπουλος για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Ήταν παράφορος. O Captain, my Captain. Η δάφνη κερδήθηκε»

Το δικό του μήνυμα -μετά τον Σταύρο Ξαρχάκο- για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, μέσω των social media, έστειλε και ο Διονύση Σαββόπουλος.

Χρησιμοποίησε απόσπασμα από το ποίημα «O Captain!My Captain!», του Walt Whitman (1819-1892), το οποίο γράφτηκε το 1865,για τον θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν.

Αναλυτικά ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε:

«'Εφυγε σήμερα ο τελευταίος των μεγάλων. Των τελευταίων μεγάλων Ελλήνων. Είναι ημέρα πένθους, βαθιάς συγκίνησης αλλά και πνευματικής ανάτασης νομίζω, γιατί μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκι, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, και όλων των άλλων πνευματικών ηγετών μας, έρχεται τώρα και η αναχώρηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην 200η επέτειο της Ανεξαρτησίας, σαν να μας λέει "κοιτάξτε τι έχει πραγματική αξία σε όλη αυτή την πορεία και αφήστε τα μικρά και τα ασήμαντα".
Ηταν παράφορος. Δεν τον χωρούσε ο τόπος. Ξεχείλιζε από μουσική, αιώνια νιάτα, πάθος και ρομαντισμό. Ηταν ένας μεγαλοφυής, ένας λεοντόκαρδος, ένας άνθρωπος αναγεννησιακός. Ενας οικουμενικός άνθρωπος.
Θα ζει πάντα στην μνήμη της Αντίστασης, στην τραγική μνήμη του εμφυλίου και της εξορίας, στους αγώνες της δεκαετίας του ΄60, στην φυλακή του αντιδικτατορικού αγώνα.
Μα πάνω από ολα θα ζει πάντα στο αιώνιο τραγούδι της ελληνικής λαλιάς με την συναρπαστική και θυελλώδη μουσική του.
«O Captain, my Captain
Η δάφνη κερδήθηκε
Ποτέ δεν θα πεθάνεις»
Διονύσης Σαββόπουλος».