Πέθανε o Χίλτον Βαλεντίν των Animals: Η κιθάρα του απογείωσε το House of the Rising Sun (pic+vid)

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε ο κιθαρίστας Χίλτον Βαλεντίν, συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος The Animals

Πέθανε o Χίλτον Βαλεντίν των Animals: Η κιθάρα του απογείωσε το House of the Rising Sun (pic+vid)

Ο Χίλτον Βαλεντίν (Hilton Valentine) είχε συνθέσει την εισαγωγή του τραγουδιού House of the Rising Sun που έγινε ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η σύζυγός του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τα αίτια θανάτου του.

Ο Valentine γεννήθηκε στο North Shields , Northumberland. Η μητέρα του τού αγόρασε την πρώτη του κιθάρα το 1956 όταν ήταν 13 χρονών και τα πρώτα του μαθήματα τα πήρε από ένα βιβλίο.

Συνέχισε να αναπτύσσει το μουσικό του ταλέντο και στο Γυμνάσιο δημιούργησε το πρώτο του γκρουπ, τους Heppers. Οι Heppers εξελίχθηκαν στους Wildcats το 1959.

Οι Wildcats έγιναν δημοφιλές συγκρότημα στην περιοχή Tyneside παίζοντας σε αίθουσες χορού, κλαμπ ακόμη και σε εκκλησιαστικές αίθουσες!

Το 1963, ο Chas Chandler άκουσε για την άγρια ​​κιθάρα του Hilton Valentine και του ζήτησε να συμμετάσχει στο συγκρότημα Alan Price Combo. Ο Eric Burdon ήταν ήδη μέλος και ο John Steel εντάχθηκε αμέσως μετά την άφιξη του Valentine.

Μέσα σε λίγους μήνες, το γκρουπ άλλαξε όνομα: Animals. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν: Eric Burdon, Alan Price , Chas Chandler , Hilton Valentine.

Διαβάστε εδώ την ιστορία του House of the Rising Sun

Τα τραγούδια έχουν ιστορία: The House of the Rising Sun - Έφτιαξε και διέλυσε τους Animals (vid)