Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Καζαντζίδης - Μοσχολιού, ειδύλλιο στην Αυστραλία...

Είναι μια περιπέτεια που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Το 1962 ο Στέλιος Καζαντζίδης ξεκινά μια περιοδεία στην Αυστραλία έχοντας στο πλάι του τη νεοφώτιστη Βίκυ Μοσχολιού.

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Καζαντζίδης - Μοσχολιού, ειδύλλιο στην Αυστραλία...

Την εποχή εκείνη ο μεγάλος τραγουδιστής έχει χωρίσει προσωρινά με την Μαρινέλα και φλερτάρει με την Βίκυ. Ο ίδιος αργότερα εκμυστηρεύτηκε σε δικούς του ανθρώπους πως το φλερτ αυτό έμεινε στα όρια του πλατωνικού αισθήματος και δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε.

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: «Απελπίστηκα» - Όταν ένα τζουκ μποξ νίκησε τον Μάρκο Βαμβακάρη (vid)

Η καλλιτεχνική τους σχέση ωστόσο καταστράφηκε από την αναπάντεχα κακή έκβαση της περιοδείας. Η αθέτηση των όρων της συμφωνίας από πλευράς διοργανωτών κάνει έξαλλο τον Καζαντζίδη που αποφασίζει να επιστρέψει άρον άρον στην Ελλάδα αφήνοντας όμως πίσω του τη νεαρή τραγουδίστρια.

Η Μοσχολιού, σύμφωνα με όσα αναφέρει στη αυτοβιογραφία της, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, μέχρι και στη ζητιανιά έπεσε, προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για το εισιτήριο της επιστροφής. Το νεαρό κορίτσι που δεν είχε ξεμυτίσει από το λεκανοπέδιο της Αττικής ξέμεινε αίφνης μόνο και απροστάτευτο στη μακρινή Αυστραλία.

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Ποιος ήταν ο «Γιάννης ο φονιάς»

Οι γονείς της στράφηκαν κατά του Καζαντζίδη και του επέβαλαν να στείλει αυτός τα χρήματα για την το πολυπόθητο εισιτήριο. Έκτοτε η Μοσχολιού και η οικογένειά της δεν ήθελαν να τον ξαναδούν ούτε ζωγραφιστό. Ένα ειδύλλιο που δεν είχε καν ολοκληρωθεί τέλειωσε άδοξα.

Μετά την τραυματική αυτή εμπειρία η Βίκυ εγκατέλειψε το πάλκο και το μικρόφωνο. Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτήν...