Η Δέσποινα Βανδή μας προτείνει συνταγή για «Πάβλοβα» (vid)

Δείτε στο βίντεο τη συνταγή που προτείνει η Δέσποινα Βανδή για την περίφημη πάστα Πάβλοβα

Η Δέσποινα Βανδή μας προτείνει συνταγή για «Πάβλοβα» (vid)

Η «Πάβλοβα» είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί.

Το επιδόρπιο πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της χορεύτριας, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά, από μία από τις περιοδείες της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 1920.

Η εθνικότητα του δημιουργού του υπήρξε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών για πολλά χρόνια. Το 2008, η Χέλεν Λιτς δημοσίευσε το βιβλίο «Ιστορία της Πάβλοβα: Ένα κομμάτι γαστρονομικής ιστορίας της Νέας Ζηλανδίας», στο οποίο υποστήριξε ότι η παλαιότερη γνωστή συνταγή δημοσιεύθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Έρευνα που έγινε αργότερα από τον Άντριου Γούντ και την Αναμπέλ Ουτρέχτ πρότεινε πως το επιδόρπιο προέρχεται από τις ΗΠΑ και βασίζεται σε προγενέστερο γερμανικό πιάτο.

Ο Κιθ Μόνεϊ, βιογράφος της Άννα Πάβλοβα, έγραψε πως ένας σεφ ξενοδοχείου στο Γουέλινγκτον, της Νέας Ζηλανδίας, δημιούργησε το γλυκό όταν η Πάβλοβα επισκέφθηκε το μέρος το 1926 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της (Πηγή: Βικιπαίδεια)

Όποια κι αν είναι η αλήθεια το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για θεϊκό γλύκισμα.

Δείτε τη συνταγή που προτείνει η Δέσποινα Βανδή