Δωρεάν έξι υπέροχες βρετανικές παραστάσεις για το #Μένουμε_Σπίτι (vids)

Το BBC προτείνει έξι θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις που μπορούμε να απολαύσουμε online και δωρεάν.

Δωρεάν έξι υπέροχες βρετανικές παραστάσεις για το #Μένουμε_Σπίτι (vids)

Μπορεί τα μεγαλύτερα θέατρα της Μ. Βρετανίας να έχουν κλείσει τις πόρτες τους για το κοινό, οι παραστάσεις τους όμως συνεχίζονται, έστω και ψηφιακά. Το BBC, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Τεχνών της Αγγλίας, προτείνει μια σειρά από παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής, που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν και να απολαύσετε παρά την καραντίνα.

«One Man, Two Guvnors» με τον James Corden από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Ακολουθώντας την πρωτοβουλία άλλων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας πήρε την απόφαση να διαθέσει ελεύθερα στο διαδίκτυο, μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές του. Το πρόγραμμα online προβολών έχει τίτλο «National Theatre at Home» και θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Απριλίου 2020 με την κωμωδία του Ρίτσαρντ Μπιν, «One Man, Two Guvnors», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Κόρντεν. Η παραγωγή έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο διασκεδαστικές στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 7 μέρες. Την Πέμπτη 9 Απριλίου θα δώσει την σκυτάλη στο «Jane Eyre» της Σάρλοτ Μπροντέ, σε διασκευή της Sally Cookson.

Rumpelstiltskin από το Ballet Lorent

Το Μπαλέτο Lorent έφερε στη ζωή το πανέμορφο παραμύθι των αδερφών Γκριμ, Rumpelstiltskin, σε μία πραγματικά μαγική θεατροχορευτική παραγωγή. Αυτή η ιστορία αγάπης, εμμονής, θρήνου και συμφιλίωσης είναι κατάλληλη τόσο για μεγάλους, όσο και για παιδιά κάθε ηλικίας. Μαζευτείτε λοιπόν οικογενειακά και ταξιδέψτε στο θέατρο του Λονδίνου από το σπίτι! Σε χορογραφία της Liv Lorent και αφήγηση από την Carol Ann Duffy και κοστούμια από τους συνεργάτες του Game Of Thrones, η παράσταση αυτή εγκωμιάστηκε από τα βρετανικά μέσα. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 10 Απριλίου. Δείτε την εδώ:

Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία Cyprus Avenue

Αυτή η έντονη μαύρη κωμωδία, με τίτλο Cyprus Avenue, διηγείται την ιστορία ενός άντρα που παλεύει με το παρελθόν και φοβάται για το μέλλον. Κέρδισε το βραβείο «Καλύτερου Νέου Θεατρικού Έργου» από τα Irish Times Theatre Awards και το James Tait Black Prize for Drama το 2017. Για τον ρόλο του ως Eric, ο Stephen Rea κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στα Irish Times Theatre Awards 2017. Αν είστε λάτρης του «σκοτεινού» αγγλικού χιούμορ, και σας αρέσει το καλό βρετανικό θέατρο, τότε παρακολουθήστε το εδώ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 26 Απριλίου.

Η παιδική παράσταση Wind in The Willows

Τα μεγαλύτερα θεατρικά ταλέντα, εντός και εκτός σκηνής, ενώνουν το ταλέντο τους για να δημιουργήσουν μία νέα διασκευή-μιούζικαλ του αγαπημένου παιδικού βιβλίου του Kenneth Grahame, που διηγείται τις περιπέτειες των Ratty, Badger, Mole και Toad. Η δημιουργός του Downtown Abbey, Julian Fellowes, και οι νικητές βραβείου Olivier και συνθέτες George Stiles και Anthony Drewe συνυπογράφουν την παραγωγή αυτής της διασκευής. Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στο εντυπωσιακό London Palladium. Πρωταγωνιστούν οι Rufus Hound, Denise Welch και Gary Wilmot.

Δείτε την παράσταση εδώ, κάνοντας μια εγγραφή.

Όπερα και μπαλέτο: Acis and Galatea του Handel

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου θα προσφέρει δωρεάν μια σειρά από δωρεάν προβολές και live παραστάσεις για το κοινό του σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ. Κάθε εβδομάδα θα γίνεται διαθέσιμη μία παράσταση στο κανάλι τους στο Youtube, στο πλαίσιο της σειράς #OurHouseToYourHouse κάθε βράδυ Παρασκευής. Αυτή την Παρασκευή ανέβηκε το Acis and Galatea, μία παράσταση μπαλέτου και όπερας του Χαίντελ, από το Βασιλικό Μπαλέτο, σε σκηνοθεσία Wayne McGregor. Θα είναι διαθέσιμο μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου.

A Little Live Music από τη Sinfonia Viva

Η Sinfonia Viva είναι μια ορχήστρα-σύνολο από την κεντρική Αγγλία, που διοργανώνει πρωτότυπες και μοναδικές δημιουργικές μουσικές εμπειρίες. Το ‘A Little Live Music’ είναι μια νέα σειρά, πιο «προσωπικών» συναυλιών από ..το σπίτι κάθε μουσικού της ορχήστρας τους. Ανακαλύψτε νέα μουσικά ταλέντα από το Ηνωμένο Βασίλειο, με πρώτη την Helena Thompson και τον βασικό τρομπετίστα της Viva, Anthony Thompson.

Πηγή: monopoli.gr